Video-campagne hepatitis B-vaccinatie voor MSM

10/08/2017

Op 10 augustus start de in juli aangekondigde online video-campagne om hepatitis B-vaccinaties te stimuleren bij MSM. Deze campagne van Man tot Man beoogt het bewustzijn rondom hepatitis B-vaccinatie (ook de tweede en derde prik!) te vergroten en MSM naar de online afspraakmodule te verwijzen op mantotman.nl/HBV. Daar kunnen ze een online afspraak plannen bij de GGD.

Drie persoonlijke portretten

De Amsterdamse regisseur en actrice Sanne Vogel (o.a. van de film Hartenstraat) maakte, in samenwerking met Man tot Man en reclamebureau Woedend! portretten van drie verschillende homomannen. Orlando, Saro en Guido praten openhartig over hun lifestyle, seksleven én over de noodzaak om je tegen hepatitis B te beschermen. Orlando geniet met volle teugen van seks, terwijl de jonge student Guido zoenen met mannen nog ongemakkelijk vindt. Voor Saro was zijn homoseksualiteit reden om te vluchten uit Iran.

Sanne Vogel : “Het was te gek om deze drie portretten te mogen maken. Ik heb de mannen echt leren kennen en ik hoop dat de kijker net zo veel van ze gaat houden als ik.” 

Vaccinatie voor álle MSM

Man tot Man voert doorlopend campagne om mannen die seks hebben met mannen er op te wijzen dat zij zich gratis kunnen laten vaccineren tegen hepatitis B. Veel homomannen onderschatten de risico’s van deze soa. Ze halen de eerste prik misschien nog wel, maar vergeten vaak  de twee vervolgprikken, die nodig zijn voor volledige bescherming. Met de serie video’s wil de organisatie laten zien dat seks en seksualiteit voor iedereen een andere betekenis heeft, maar dat volledige vaccinatie tegen hepatitis B voor iedereen van belang is.

Wij hopen natuurlijk dat de campagne een succes wordt. Man tot Man houdt tijdens de campagne bij hoeveel aanvragen er worden gedaan en past de intensiteit van de campagne (op social media) hierop aan. 

Praktische informatie: 

De video’s zijn te zien op www.mantotman.nl/hbv.
Engels ondertitelde versies staan op www.mantotman.nl/en/hbv

Het officiële persbericht is hier te vinden.

Heb je vragen? Stel ze dan aan Arjan van Bijnen via:   avanbijnen@soaaids.nl

 

Delen