Wat is het PrEP-beleid?

Er is in Nederland nog geen beleid gemaakt over de inzet van PrEP. Daar wordt door verschillende partijen wel op aangedrongen. 

De Minister van VWS heeft nog geen besluit genomen over de inzet en eventuele vergoeding van PrEP in Nederland. Zij heeft eerst advies gevraagd aan de Gezondheidsraad. Dat advies is naar verwachting beschikbaar in 2018.

Aids Fonds en Soa Aids Nederland vinden dat PrEP in Nederland toegepast moet worden:

Aids Fonds, Soa Aids Nederland, COC Nederland, Hiv Vereniging Nederland en de Nederlandse Vereniging van Hiv behandelaren hebben Minister Schippers en Gilead opgeroepen PrEP nog in 2016 beschikbaar te maken.

D66 heeft aan Minister Schippers vragen gesteld over de inzet van PrEP in Nederland

PrEPnu, een initiatief uit de homogemeenschap is een handtekeningactie gestart voor een petitie aan Minister Schippers om PrEP in te zetten

Wat doet de landelijke werkgroep PrEPARED?

PrEPARED werkt aan het wegwerken van de barrières voor een brede toepassing van PrEP in Nederland. In PrEPARED werken samen: RIVM, GGD Amsterdam, Hiv Vereniging Nederland, COC Nederland, Nederlandse Vereniging van Hiv Behandelaren, Werkgroep Artsen Soa-bestrijding en Sense, NHG Huisarts Advies Groep Seksualiteit, Erasmus MC en de Universiteit van Amsterdam.
PrEPARED wordt gecoördineerd door Aids Fonds, Soa Aids Nederland

Delen