Digitale Leerweken 2017

De derde editie van de Digitale Leerweken komt eraan! Van 31 januari 2017 tot en met 24 februari 2017 kun je gratis, geaccrediteerde (online) workshops volgen.

De Digitale Leerweken zijn bedoeld voor doktersassistenten, POH, artsen M&G, sociaal verpleegkundigen, hiv-consulenten, JGZ-ers en verpleegkundigen en artsen die werken met asielzoekers. De workshops worden ontwikkeld in samenwerking met de beroepsgroepen dus voor en door professionals! Je kunt ook meedoen als je geen BIG-registratie hebt. Je kunt je vanaf 1 december aanmelden voor de workshops via soaaids.nl/digitaleleerweken.

We hopen dat jij net zo enthousiast wordt van de thema's als wij! Neem alvast een kijkje in onze digitale leeromgeving: soaaids.nl/digitaleleerweken 

Waarom moet je meedoen met de Digitale Leerweken? Bekijk hier filmpjes van professionals die je precies uitleggen waarom! 

Bedenk alvast welke workshops jij gaat volgen! Je hebt de keuze uit: 
 

 • Counseling bij jongvolwassenen met een lichtverstandelijke beperking 
 • Basiskennis soa en hiv 
 • PrEP 
 • Basiskennis anticonceptie 
 • Anticonceptie en culturele diversiteit 
 • Chemsex 
 • Partnermanagement in de hiv-behandelcentra 
 • Bespreekbaar maken van seksuele gezondheid bij asielzoekers
 • Seksuele gezondheid binnen het JGZ-consult 
 • LHBT-jongeren in de JGZ
 • Veerkracht! 
 • In gesprek met adolescenten over leefstijl 

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van de digitale leerweken 2017 via onze website, via Twitter:  #DLW2017 of via onze   LinkedIn groep

Blog

Online leren past ook bij jou! Door Ralph Spijker

Online leren, omdat het kan! Alleen of met elkaar achter een pc, tablet of smartphone. Met elkaar verbonden zijn via een forum of straks wellicht tijdens een webinar. Zelf kunnen kiezen waar en wanneer je meedoet, verbonden via het internet. Verbonden met jouw interesses, met jouw praktijk, met nationale en internationale experts. Verbonden via een draadje uit de muur, of niet voelbare golven in de lucht.
In 2012 zijn we met een klein team begonnen de eerste Digitale Leerweek (DLW) vorm te geven. En dat was spannend! We zaten met allerlei vragen over hoe, waarom en vooral: past het wel bij onze professionals? En wat vinden zij daar zelf van? In mijn slechtste fantasie over online leren zit iemand in zijn eentje achter de computer, leest een stukje, klikt verveelt door een PowerPoint of laat deze gewoon doorlopen terwijl er hij of zij bezig is met andere dingen die veel leuker zijn. ‘Zo weer wat geleerd’; geen contact met anderen en geïsoleerd.

Maar dit schrikbeeld werd gelukkig geen waarheid! In tegendeel; deelnemersaantallen stegen tijdens de tweede editie van de DLW in 2014.  Belangrijker is dat veel professionals hebben meegedaan omdat ze iets wilden leren. En dat kon. Er was veel keuze, de workshops waren kort en gericht op de specifieke beroepspraktijk van professionals die werken binnen de soa- en hiv-bestrijding. Daarbij heeft driekwart van de deelnemers de opgedane kennis gedeeld met anderen! Wil jij ook verbonden zijn? Op 31 januari beginnen de Digitale Leerweken Soa Hiv Seks 2017. Doe dan mee en schrijf je in vanaf 1 december (Wereld Aids Dag!). Nieuwsgierig naar het aanbod? Kijk op www.soaaids.nl/digitaleleerweken 

 

Delen