International Aids Conference 2018

De International AIDS Conference vindt dit jaar plaats in Amsterdam!
Van 23 t/m 27 juli 2018. 

Wist je dat wereldwijd, sekswerkers 12% meer kans op HIV hebben?

(vergeleken met leeftijdgenoten).

Decriminalisatie = reductie hiv

Onderzoek heeft uitgewezen dat het decriminaliseren van sekswerk tot een reductie in nieuwe hiv-infecties onder sekswerkers kan leiden tot wel 46% (over 10 jaar)! Het elimineren van seksueel geweld tegen sekswerkers kan zelfs leiden tot 20% reductie in nieuwe hiv-infecties.

Sekswerkers over de hele wereld delen vaak gemeenschappelijke factoren die hen kwetsbaar maken voor hiv. Sekswerkers worden gestigmatiseerd, gemarginaliseerd en gecriminaliseerd. Op verschillende wijze zorgt dit ervoor dat zij meer kwetsbaar zijn voor hiv.

Naar verwachting komen op de Aids conferentie 24.000 bezoekers uit de hele wereld, waaronder ook veel sekswerkers. Het feit dat de conferentie plaatsvindt in Nederland kan als hefboom werken om ook in Nederland de urgentie voor hiv, maar ook geweld en stigma onder sekswerkers onder de aandacht te brengen van het Nederlandse publiek.

Samenwerking

Soa Aids Nederland werkt samen met PROUD, NSWP, ICRSE en SWAN aan het thema “the impact of punitive laws en policies”. Doel is om aandacht te krijgen voor betere wetten voor sekswerkers om hiv-infecties te laten dalen.

Tijdens de AIDS conferentie worden verschillende activiteiten georganiseerd. Onder andere een sekswerkers party in Club Church, een Street Action en nog veel meer. We vragen sekswerkers mee te denken over het programma die week!

Blijf deze website volgen voor een volgende update.

Delen