Man tot Man

Man tot Man is ontwikkeld om mannen die seks hebben met mannen (MSM) te ondersteunen in een gezond seksleven. Man tot Man is een gezamenlijke ketenaanpak om de doelgroep MSM zo goed mogelijk te bereiken en te bedienen. Door Man tot Man kan elk van de partners zijn werkzaamheden optimaal uitvoeren  en de doelgroep MSM eenduidig ondersteunen.

Wat is Man tot Man?

Man tot Man is hét aanbod waar mannen die seks hebben met mannen terecht kunnen wanneer ze vragen hebben over seks en gezondheid. Man tot Man biedt mannen die seks hebben met mannen uitgebreide informatie en gepersonaliseerd advies over een gezond en plezierig seksleven. Daarnaast biedt Man tot Man aanvullende diensten, zoals laagdrempelige test- en vaccinatiemogelijkheden. Mantotman.nl is daarmee dé website voor mannen die seks hebben met mannen. 

Doelgroep

De doelgroep van Man tot Man bestaat uit:

  • Alle seksueel actieve mannen die seks hebben met mannen, ongeacht of zij zichzelf (openlijk) als homoseksueel identificeren of niet;
  • Hieronder vallen met name MSM met wisselende seksuele contacten, die verhoogd risico lopen op hiv en andere soa’s;
  • Daarnaast is extra aandacht voor jonge MSM tot 25 jaar, MSM uit etnische minderheden en hiv-positieve MSM. 

Aanbod en activiteiten

Het aanbod en de activiteiten van Man tot Man omvatten het volgende:

  • Informatie, ervaringsverhalen,  advies en online diensten via de homepage Mantotman.nl;
  • Interactie via social media;
  • Online producten en activiteiten (waaronder advertorials, bannering, advertenties en online outreach uitgevoerd door regionale partners);
  • Offline producten (advertorials, flyers en materialen) en offline activiteiten (veldwerk en condoomdistributie);
  • Ondersteuning van professionals (deskundigheidsbevordering, gedragsadvisering en achtergrondinformatie)
  • Doelgroeponderzoek. 

Doelstellingen en strategisch kader

Man tot Man ondersteunt homo- en biseksuele mannen in een gezond seksleven. Zo draagt Man tot Man bij aan het verminderen van de individuele en collectieve ziektelast van hiv en andere soa’s in Nederland. De doelstellingen uit de drie pijlers van de MSM-meerjarenstrategie ‘Onder Controle’ (voor de periode 2013-2018, zie Bijlage 1) zijn leidend voor Man tot Man. Combinatiepreventie, treatment as prevention en ketenzorg zijn kernbegrippen uit het strategisch kader van Man tot Man. In navolging van de WHO-definitie gaat seksuele gezondheid echter om meer dan alleen hiv- en soa-preventie. Essentiële randvoorwaardes voor seksuele gezondheidsbevordering zijn een positieve benadering van seksualiteit en aandacht voor seksuele autonomie.

Delen