4mezelf

Online ondersteuning voor als je nét weet dat je hiv hebt. 4mezelf.nl is een landelijke website speciaal gemaakt voor homoseksuele mannen, over seksualiteit, relaties en gezondheid na de hiv-diagnose.

Wat is 4mezelf?

  • 4mezelf.nl biedt emotionele ondersteuning en informatie over seksualiteit en gezondheid vlak na de hiv-diagnose
  • De website is speciaal ontwikkeld voor het eerste jaar na de diagnose
  • 4mezelf is aanvullend op de individuele consulten bij de soa-poliklinieken en hiv-poli’s.

Mannen vinden op de website advies over hun seksleven na de diagnose, behandeling van hiv, seksuele gezondheid, relaties, gevoelens en het praten hierover met hun directe omgeving. De adviezen zijn gebaseerd op een aantal sessies van ongeveer 5 tot 10 minuten. Elke sessie start met vragen om de persoonlijke situatie te inventariseren.

De belangrijkste reden voor mij om naar 4mezelf te verwijzen is de anonimiteit en het persoonlijk advies, de mogelijkheid om een profiel aan te maken. Op tijdstippen dat de persoon in kwestie het nodig heeft. De ondersteuning loopt door als het ware.

Ervaringen uit de praktijk — Ondersteuning na de hiv-diagnose

Hoe is 4mezelf tot stand gekomen?

4mezelf.nl is een initiatief van de GGD Amsterdam in samenwerking met de Hiv Vereniging Nederland en Soa Aids Nederland. De inhoud van de website is gebaseerd op kwalitatief onderzoek onder homomannen. De site is ontwikkeld om persoonlijk advies te geven, dat past bij iemands eigen situatie.

Extra laagdrempelig

4mezelf is vanaf begin 2016 extra toegankelijk voor de gebruikers. Zo is het aanmaken van een profiel om de website te bekijken niet meer verplicht, maar optioneel.

Meer weten over 4mezelf?

Wilt u meer weten over 4mezelf, bekijk dan eerst de website. Wilt u 4mezelf onder de aandacht brengen van uw cliënten of collega's?

Ondersteuning bij hiv: de hiv-consulent

Delen