Welk beeldmateriaal gebruik je?

Als je een profielfoto van een 'echte man' wil, moet je zelf een stockfoto regelen. Als afzender moet je namelijk zelf rechthebbend zijn op het beeldmateriaal dat je gebruikt in de apps.

Als je chat vanuit de GGD en je geen persoonlijke foto wilt gebruiken, moet je stockbeeld inkopen. 

  • Ga liever niet googelen naar een leuke gratis foto. Hoewel er foto’s zijn die (ook commercieel) gebruikt mogen worden.
  • Als je niet rechthebbend bent op het beeldmateriaal, kun je in de juridische problemen komen wanneer je zomaar een foto van internet plukt.

Stockbeeld kopen

Gebruik voor je profielfoto géén bestaande fotografie van Man tot Man

Man tot Man gebruikt een mix van eigen fotografie en stockmateriaal op de website.

  • Ga ervan uit dat géén enkel model toestemming heeft gegeven voor het gebruik van hun foto op een dating website (waar zij mogelijk ook zelf op aanwezig kunnen zijn). 
  • Gebruik voor je profielfoto dus nooit fotomateriaal van Man tot Man zonder overleg met Soa Aids Nederland.

Diverse apps/websites (zoals Planetromeo, Hornet, Scruff en Tindr)  hebben de mogelijkheid om extra foto's toe te voegen aan een foto-album.

  • Je kunt in een foto-album wel gebruik maken van specifiek online materiaal van Man tot Man. Dit betreft het beeldmateriaal van campagnes, flyers en outreachmateriaal dat via onze webshop verkrijgbaar is.
  • Download de afbeelding en upload deze vervolgens naar je extra foto-album toe. Gebruik deze foto's alleen nooit als profielfoto.
Delen