Tips en aandachtspunten voor de hiv-behandelcentra

Wat betekenen de huidige hiv-cijfers en trends en hoe speel je daar als hiv consulent op in? Voor welke uitdagingen staan hiv behandelcentra?  Lees onze samenvatting & tips. Samen zorgen we ervoor dat we nog beter worden in het voorkomen van soa en hiv.

  1. Bespreek met elke nieuwe patiënt het onderwerp partnerwaarschuwing en onderzoek of partnerwaarschuwing volgens de geldende richtlijnen is uitgevoerd.
  2. Agendeer bij bekende patiënten regelmatig het onderwerp soa (risico).
    Tip: Bekijk onze tools en trainingen voor motivational gespreksvoering.
  3. Ken de mogelijkheden voor (verwijzing) naar soa-testfaciliteiten in jouw regio. Ken ons standpunt over zelftesten.
  4. Volg actuele ontwikkelingen omtrent veilig vrijen. Tip: schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte. We hebben een speciaal segement voor hiv-consulenten met nieuws voor jouw doelgroep.
  5. Zorg dat je op de hoogte blijft door het volgen van scholing. In onze leeromgeving vind je gratis scholing over bijvoorbeeld PrEP, Chemseks en gesprekstechnieken.
  6. Uit onderzoek blijkt dat de hiv meer voorkomt onder bepaalde groepen migranten. Bekijk onze videoserie voor migranten ‘Goed leven met hiv’. Deze kunt u doorsturen aan cliënten. Tevens is de dvd te bestellen voor informatie op maat in de praktijk.
Delen