Tips en uitdagingen voor Beleidsmakers

Wat betekenen de soa/hiv-cijfers en -trends in de praktijk? En hoe kunnen professionals in de zorg en op beleidsniveau ervoor zorgen dat we nog beter worden in het voorkomen van soa en hiv? Bekijk het overzicht met onze tips en uitdagingen voor beleidsmedewerkers. 

Reactie RIVM op soa-cijfers 2017

Wat betekenen de soa/hiv-cijfers en -trends en hoe speel je daar als professional op in? Bekijk de reactie van Silke Davids, adviseur bij CIb / RIVM.

 


  1. Regel de toegang tot PrEP (zorg). Landelijk betekent dit dat PrEP betaalbaar wordt voor gebruikers, lokaal moet de zorg rond PrEP goed geregeld worden. Dossier PrEP
  2. Regel een oplossing voor de financiële barrières voor soa-testen bij GGD’en en de huisarts. Lees de reactie op de RIVM cijfers over 2015 van Soa Aids Nederland.
  3. Stimuleer lokale preventie en ketenzorg. Elke gemeente heeft te maken met de gevolgen van seksuele ongezondheid. Gemeenten kunnen meer verschil maken. Neem seksuele gezondheid op in het programma voor de gemeenteraadsverkiezingen. Lees en deel onze oproep.
  4. Maak gebruik van de Handreiking Gezonde Gemeente om gemeentelijk beleid te maken dat preventie stimuleert en een goede samenwerking tussen lokale partijen bevordert. Meer informatie
  5. Op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen voor beleid? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. We hebben een segment speciaal voor beleid.
  6. Prioriteer en versnel het stoppen van de hiv-epidemie in beleid van gemeente of regio. Tip: Kijk voor inspiratie bij het H-Team
Delen