Richtlijnen, factsheets en meer tools over PrEP

Wil jij een expert worden in het hiv-preventiemiddel PrEP? Dat kan in 5 tot 120 minuten. Kies de tools die bij jouw passen, zoals richtlijnen, factsheets, ervaringsverhalen, video’s, of online leermodules (met accreditatie). Zo leer je alles over PrEP.

Nederlandse PrEP-richtlijn

Buitenlandse richtlijnen

Dit zijn de buitenlandse richtlijnen:

World Health Organization:

US Puplic Health Service:

 

Factsheet voor professionals

Factsheet voor publiek

Peter: PrEP rondom seks

Peter gebruikt PrEP voor en na seks. Hij heeft ongeveer hetzelfde seksleven als voorheen, al gebruikt hij nu niet altijd condooms.

‘Ondanks dat ik het altijd met condoom deed, bleef ik me zorgen maken over hiv. Vooral als ik met mensen naar bed ging die hun hiv-status niet kenden. Met een recente hiv-infectie is het virus gemakkelijk over te dragen. Ik was het zat om op te letten wat de ander deed, of het condoom heel bleef.’

Huisarts Heijnen over PrEP

Huisarts Adrie Heijnen spreekt in Seksoa magazine over zijn veranderende kijk op PrEP, condooms en peer pressure onder jonge homo’s:

‘Ik heb echt moeten wennen aan dat je tot onlangs dure hiv-remmers zou geven aan mannen die leven met hiv.’

Informatie van partners

Webuitzending Be PrEPared

Digitale leerweken

Vergroot in 1 tot 2,5 uur je kennis en vaardigheden over soa's en hiv met onze online workshops. Deze bieden we aan in de digitale leerweken van 19 november t/m 16 december 2018. De workshops zijn ontwikkeld door Soa Aids Nederland samen met beroepsgroepen, professionals, experts en thema-instituten. Je volgt ze gratis en ontvangt accreditatie.

Seksoa magazine

In het online Seksoa Magazine lees je achtergrondartikelen over medische ontwikkelingen, onderzoeken en duik je in interessante praktijkcases van andere professionals. Elke maand publiceren we nieuwe artikelen.

Snel contact

Heb je vragen over PrEP? Of wil je van gedachten wisselen over dit hiv-preventiemiddel met een andere professional? Dat kan. Zo kun je ons bereiken:
 

Blijf up-to-date over PrEP

Wil je up-to-date blijven over PrEP? Meld je aan voor onze nieuwsbrief. We informeren je dan gelijk over actuele ontwikkelingen rondom soa’s en hiv.
 

  • 1200 professionals gingen je al voor 
  • 6 tot 8 nieuwsbrieven per jaar 
  • Actueel en inspirerend 
  • Altijd nieuwe tools voor jouw praktijk

Les van hoogleraar Van Bergen 

Delen