PrEP

PrEP is een nieuw preventiemiddel: een pil waarmee je kunt voorkomen dat je hiv oploopt. Zorgprofessionals - zoals huisartsen, sociaal verpleegkundigen, hiv-consulenten en GGD-medewerkers - maar ook beleidsmakers vinden hier alle informatie over PrEP.

PrEP-zorg kan snel starten bij GGD

Minister Bruins van VWS verwacht in de zomer van 2019 te starten met het verstrekken van PrEP aan mannen die seks hebben met mannen die een hoog risico lopen op hiv. Aidsfonds-Soa Aids Nederland en partners vinden dat te laat en dringen aan op een eerdere start.

Tweede Kamer doet oproep aan minister
Een meerderheid van de Tweede Kamer is het daarmee eens. Zij roepen de minister op geld vrij te maken voor GGD-en, zodat ze huidige gebruikers van PrEP nu al kunnen ondersteunen. Met dat geld kunnen GGD-en nu al starten met voldoende capaciteit opbouwen, want die is niet direct overal beschikbaar.

Zorg bij PrEP hoogst dringend nodig
Soa Aids Nederland dringt al langer aan op een snelle invoering van PrEP. 'Mensen willen zich terecht beschermen tegen hiv. Maar niet iedereen die PrEP gebruikt heeft toegang tot medische begeleiding die essentieel is. Dat is schrijnend. Het is hoogst dringend dat de GGD-en nu kunnen starten met de PrEP-zorg en daar de middelen voor krijgen van de minister ' volgens Mark Vermeulen, directeur van Soa Aids Nederland.

Snel contact

Heb je vragen over PrEP? Of wil je van gedachten wisselen over dit hiv-preventiemiddel met een andere professional? Dat kan. Zo kun je ons bereiken:

✓ 020 - 626 2669 (werkdagen 9.00 - 17.00 uur)
professionals@soaaids.nl

Huisarts Adrie Heijnen over PrEP

Huisarts Adrie Heijnen spreekt in Seksoa magazine over zijn veranderende kijk op PrEP, condooms en peer pressure onder jonge homo’s:

‘Ik heb moeten wennen aan dat je tot onlangs dure hiv-remmers zou moeten geven aan hiv-negatieve mannen.’

Verrijk je kennis over PrEP

PrEP is een nieuw preventiemiddel. Bovendien gaan de ontwikkelingen rondom PrEP snel. Zorg dat je als professional op de hoogte bent door onze:

✓ Ervaringsverhalen van cliënten én professionals
✓ Seksoa Magazine
✓ Video’s
✓ E-learning programma (met accredidatie)

Blijf up-to-date over PrEP

Wil je up-to-date blijven over PrEP? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. We informeren je dan gelijk over de laatste ontwikkelingen rondom soa’s en hiv.

✓ 1200 professionals gingen je al voor
✓ 6 tot 8 nieuwsbrieven per jaar
✓ Actueel en inspirerend
✓ Altijd nieuwe tools voor jouw praktijk

Delen