Dossier PrEP

PrEP is een nieuw preventiemiddel: een pil waarmee je kunt voorkomen dat je hiv oploopt. Zorgprofessionals - zoals huisartsen, sociaal verpleegkundigen, hiv-consulenten en GGD-medewerkers - maar ook beleidsmakers vinden hier alle informatie over PrEP.

PrEP vanaf 2019 vergoed

PrEP zal worden vergoed in Nederland. Minister Bruins van Volksgezondheid heeft dit op 10 juli 2018 laten weten. PrEP wordt vanaf 2019 verstrekt binnen het kader van een onderzoek, voor een periode van vijf jaar en met name aan mannen die seks hebben met mannen.

‘Ik ben bijzonder blij dat er een besluit is van de minister’, reageerde Louise van Deth, directeur Soa Aids Nederland. ‘Wat ik mis is de urgentie om dit snel te regelen. Er is geen enkele reden om nog langer te wachten.’

Snel contact

Heb je vragen over PrEP? Of wil je van gedachten wisselen over dit hiv-preventiemiddel met een andere professional? Dat kan. Zo kun je ons bereiken:

✓ 020 - 626 2669 (werkdagen 9.00 - 17.00 uur)
professionals@soaaids.nl

Huisarts Adrie Heijnen over PrEP

Huisarts Adrie Heijnen spreekt in Seksoa magazine over zijn veranderende kijk op PrEP, condooms en peer pressure onder jonge homo’s:

‘Ik heb moeten wennen aan dat je tot onlangs dure hiv-remmers zou moeten geven aan hiv-negatieve mannen.’

Verrijk je kennis over PrEP

PrEP is een nieuw preventiemiddel. Bovendien gaan de ontwikkelingen rondom PrEP snel. Zorg dat je als professional op de hoogte bent door onze:

✓ Ervaringsverhalen van cliënten én professionals
✓ Seksoa Magazine
✓ Video’s
✓ E-learning programma (met accredidatie)

Blijf up-to-date over PrEP

Wil je up-to-date blijven over PrEP? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. We informeren je dan gelijk over de laatste ontwikkelingen rondom soa’s en hiv.

✓ 1200 professionals gingen je al voor
✓ 6 tot 8 nieuwsbrieven per jaar
✓ Actueel en inspirerend
✓ Altijd nieuwe tools voor jouw praktijk

Delen