Prostitutie

Informatie voor (GGD) sociaal verpleegkundigen, artsen, maatschappelijk werkers en preventiewerkers die in hun werk met prostitutie te maken hebben.

Het programma prostitutie bestaat uit een team van experts dat zich inzet om de gezondheid, veiligheid en het welzijn van prostituees te verbeteren.

Rapport "Sekswerk, Stigma en Geweld" vertaald

Het rapport rondom Sekswerk, Stigma en Geweld in Nederland is vertaald in het Engels. Dit rapport is een samenwerking tussen  PROUD en Soa Aids Nederland. De engelse vertaling met als titel: "Sex Work, Stigma and Violence in the Netherlands" is hier te downloaden.

Resulaten onderzoek Sekswerk en Geweld in Nederland

In het afgelopen jaar hebben PROUD en Soa Aids Nederland onderzoek gedaan naar sekswerk en geweld in Nederland. De resultaten van dit onderzoek zijn gebundeld in een prachtig rapport: "Sekswerk en geweld in Nederland". Ben je benieuwd resultaten van dit onderzoek? Rapport

De legale facade, sekswerkbeleid: hoe kan het beter?

Op 11 juni organiseerde PROUD samen met Soa Aids Nederland in de Rode Hoed in Amsterdam een gesprek over de positie van Sekswerkers in Nederland. Tijdens dit debat zijn verschillende partijen met elkaar in gesprek gegaan over de oplossingen en alternatieven voor het huidig beleid.  Naar aanleiding van dit gesprek is er een fantastische brochure uitgekomen: “De legale façade, sekswerkbeleid: hoe kan het beter?”. 

International Aids Conference 2018

De International AIDS Conference vond dit jaar plaats in Amsterdam. 
Tijdens de AIDS conferentie in juli 2018 waren sekswerkers van over de hele wereld prominent aanwezig. Deze pagina geeft een kort verslag van de high lights van de week!

Meet & Greet 2018

Op donderdag 21 juni 2018 kwamen in Utrecht meer dan 50 betrokken professionals van GGD ’s en maatschappelijke organisaties die werken met sekswerkers bij elkaar om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en nieuwe kennis op te doen. De Meet & Greet wordt jaarlijks georganiseerd door Soa Aids Nederland.

Preventie

Soa en hiv preventie voor prostituees
Welke preventieve interventies kunnen professionals inzetten?

Welke materialen kunnen professionals aan de doelgroep meegeven?

Welke websites geven goede informatie voor de doelgroep?

Zorg

Soa, hiv en algemene zorg voor prostituees
Wat zijn specifieke zorg-aandachtspunten voor de doelgroep?

In welke publicaties vinden professionals een goed beeld van de zorg voor de doelgroep?

Beleid

Soa en hiv beleid voor prostitutiesector
Welke beleidskaders zijn relevant voor de doelgroep?

Ondersteuning

Programma Prostitutie van Soa Aids Nederland biedt onder andere:

  • Advies
  • Training en deskundigheids-bevordering

Belangenbehartiging

Contact met het programma kan via:

Delen