Toolkit L.O.V.E online

Sexting kan leuk en spannend zijn, maar wordt vervelend als beelden worden doorgestuurd. Hoe begeleid je jongeren als ouder of docent om hier verantwoord mee om te gaan? En wat doe je als school als er seksueel getinte beelden rondgaan? 

L.O.V.E onlineDe materialen uit de Toolkit L.O.V.E Online zorgen ervoor dat jongeren zich bewust worden van wat ze doen en betere keuzes kunnen maken over het aangaan van online contacten.

Toolkit voor docenten, leerlingen én ouders

L.O.V.E Online is een extra module bij het lespakket Lang Leve de Liefde voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Doel van de toolkit is het voorkomen van online seksueel grensoverschrijdend gedrag, het verbeteren van de signalering van online incidenten rond liefde, seks en relaties op middelbare scholen en het stimuleren van de ontwikkeling van schoolbeleid over online veiligheid.

De Toolkit bestaat uit:

  • een handleiding;
  • het stappenplan Sexting ’Wat doe je als er op school seksueel getinte beelden van een leerling worden gedeeld?’;
  • een magazine voor leerlingen;
  • filmpjes;
  • een ouderbrochure.

L.O.V.E Online is een product van Soa Aids Nederland en Bureau Jeugd & Media in samenwerking met Rutgers, Helpwanted.nl, Universiteit van Amsterdam, Radboud Universiteit, Universiteit Maastricht, Mijn Kind Online, ECP en vele docenten en leerlingen.

Kijk voor meer informatie op Langlevedeliefde.nl

Delen