Goed leven met hiv

Om het taboe en stigma rond (leven met) hiv te verminderen en mensen met hiv een gezicht te geven, zijn vijf filmpjes gemaakt van mensen die leven met hiv met een verschillende culturele achtergrond en leefsituatie. Wat ze gemeen hebben is dat zij positief en krachtig in het leven staan en hiv een plek hebben weten te geven. Ze laten stuk voor stuk zien dat je goed met hiv kunt leven, ook als je er niet met anderen over kunt praten.

Onderwerpen die aan bod komen zijn: geloof, seksualiteit, taboe en het doorbreken ervan, kinderwens, medicijnen, daten en uitgaan, en ondersteuning. Daarnaast vertellen vijf mensen uit de directe omgeving welke rol hiv speelt in hun leven. Zo zien we een dochter, een echtgenoot, een beste vriend, een hartsvriendin en een hiv-consulent.

Wanneer gebruiken?


De filmpjes zijn te gebruiken tijdens (groeps)voorlichtingen aan mensen met migratieachtergrond. Maar ook tijdens een één-op-één consult in de spreekkamer van de sociaal verpleegkundige, verpleegkundig consulent hiv, huisarts, GGZ of zelfhulporganisatie. Klik hier voor de filmpjes.

Delen