Exposities Nationaal Congres Soa*Hiv*Seks 2018

Laat je tijdens het Nationaal Congres Soa*Hiv*Seks 2018 inspireren door de exposities van Bridging the Gap en AFEW.

Nothing about us without us (Bridging the Gaps)

Sex workers, people who use drugs and LGBT people in the lead in the HIV response

Wat kunnen we leren van de community-aanpak in andere landen? Dat brengt de fototentoonstelling van Bridging the Gaps in beeld. We zien en horen personen die wereldwijd het hardst getroffen worden door HIV: sekswerkers, mensen die drugs gebruiken en LHBT’s. Juist zij ondervinden in hun landen de meeste barrières in toegang tot preventie, behandeling en zorg. Hoe gaan zij en hun organisaties hiermee om? Verhalen uit Kirgizië, Vietnam en Kenia laten zien op welke manier zij bijdragen aan een oplossing, waarbij ‘communities in the lead’ zijn.

Bridging the Gaps is een samenwerkingsverband tussen negen internationale organisaties en meer dan 80 regionale en lokale organisaties in 15 landen. Zij werken samen om de aidsepidemie onder deze hard getroffen groepen te stoppen, waarbij de communities zelf in the lead zijn. Het ministerie van Buitenlandse Zaken financiert het programma en is strategisch partner.


Blackboard Lessons Project (AFEW International)

Speciaal voor het Nationaal Congres Soa Hiv Seks 2018 exposeert de Georgische kunstenaar Lado Darakhvelidze zijn kunst. Met ‘Blackboard Lessons Project’ probeert Darakhvelidze de problematiek van de kennisdistributie op het gebied van hiv/aids aan te pakken.

In zijn werk focust hij zich op de Kaukasische regio. Hij moedigt de bezoeker aan om zijn/haar kennis over hiv/aids te delen maar ook onder de loep te nemen.

De expositie wordt mogelijk gemaakt door AFEW International, een netwerk van maatschappelijke organisaties actief in Oost-Europa en Centraal Azië die streven naar vergroting van toegang, preventie, zorg en behandeling van volksgezondheidsproblemen.

 

 

Delen