NVDA-Expertgroep Seks-Soa

Ben je doktersassistent en wil je een eigen soa-spreekuur of spreekuur seksuele gezondheid starten? Het landelijk netwerk NVDA-Expertgroep Seks-Soa helpt je op weg.

 

De NVDA-Expertgroep Seks-Soa is een landelijk netwerk van doktersassistenten en praktijkondersteuners. Alle leden uit het netwerk hebben een bijzondere interesse in en specifieke deskundigheid op het gebied van soa’s en seksuele gezondheid. Wij draaien allemaal een eigen soa-spreekuur of spreekuur seksuele gezondheid (sg) onder supervisie van een huisarts. Om de soa/sg-zorg in de Nederlandse Huisartsenpraktijken te verbeteren, delen we onze kennis en expertise graag.

Wij helpen jou

Wil jij een eigen soa-spreekuur of spreekuur seksuele gezondheid starten of verbeteren, dan helpen we jou daarbij. We weten de weg naar onder andere de juiste scholing, soa-protocollen, seksuele gezondheid-protocollen, soa-vragenlijsten en gesprekstechnieken op seks/soa gebied.

Scholing

In samenwerking met de NVDA-Academie verzorgt de NVDA-Expertgroep Seks-Soa nascholing op verschillende plaatsen in Nederland. Zowel voor huisartsen als voor doktersassistenten en praktijkondersteuners. Ook zijn we betrokken bij de ontwikkeling en promotie van e-learnings voor de Digitale Leerweken van Soa Aids Nederland. Uiteraard volgen alle netwerkleden ook zelf regelmatig trainingen om up-to-date te blijven.

Contact

Op dit moment zijn er contactpersonen in zeven provincies. Maar waar je in Nederland ook werkt, je kunt altijd terecht via info.sekssoa@ahg.umcg.nl . Je wordt dan in contact gebracht met de voor jou dichtstbijzijnde contactpersoon.

Coördinator NVDA-Expertgroep Seks-Soa
Alie van der Heide-Steenge
info.sekssoa@ahg.umcg.nl

De NVDA-Expertgroep Seks-Soa kwam tot stand in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten, NHG-expertgroep soa, hiv en seksualiteit (= SeksHAG) en Soa Aids Nederland.

Benieuwd naar de ervaringen van Alie van der Heide-Steenge met het soa-spreekuur? Lees het interview met haar in het vakblad NVDA/De doktersassistent over de NVDA-Expertgroep Seks-Soa.
Ook leuk: het Soa-lijflied

Wil je weten hoe doktersassistenten Mayke Loven en Zinzi Mol over het vak denken? Bekijk dan dit filmpje

Delen