Over de schrijvers

Aan 'Verhalen voor onder je kussen' werken mee

Khadija Arib

Khadija Arib (1960) zit sinds 1998 voor de PvdA in de Tweede Kamer. Haar portefeuille omvat vrouwenmishandeling, interculturalisatie in de zorg, SOA’s, eerwraak en andere sociaal/medische thema’s. Naast politica is Khadija Arib ook schrijfster. In haar roman Couscous op zondag vertelt ze over haar jeugd in Marokko en haar komst naar Nederland op vijftienjarige leeftijd. Khadija kent de ins en outs van het opgroeien als tiener in een andere cultuur als geen ander.

Daniëlle Bakhuis

Daniëlle Bakhuis (1982) begon op haar achttiende als columnist voor het meidentijdschrift Fancy. Ook schreef ze voor Nickelodeon, Yes en Viva. Op haar zesentwintigste debuteerde ze met Love & Leed, de liefdesgids voor meiden. Daarna schreef ze inmiddels vijf YA romans.  Haar boek Wraak  was in 2011 genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury.  Naast schrijfster is Daniëlle ook redacteur voor CosmoGIRL.

Khalid Boudou

Khalid Boudou (1974) begon met het schrijven van korte verhalen en gedichten. Voor het verhaal De stemmendans ontving hij de El Hizjra-Literatuurprijs. Boudou is vooral bekend geworden door het boek Het schnitzelparadijs, in 2002 bekroond met Het Gouden Ezelsoor. De verfilming van dit boek werd een enorme bioscoophit. In november 2005 verscheen zijn tweede boek De president, waarvoor de filmrechten verkocht zijn aan Lemming Film. De filmversie ging in september 2011 in première in de Nederlandse bioscopen. Zijn derde boek, Pizzamaffia, is verschenen in november 2007. Hij won er de debuutprijs van de Jonge Jury mee. Het boek werd in 2011 verfilmd door Tim Oliehoek. Boudou heeft een wekelijkse column op BNR Nieuwsradio.

Caja Cazemier

Caja Cazemier (1958) schrijft voor jongeren tussen de 11 en 17 jaar. Haar verhalen gaan over school, ouders, vriendjes, eenzaamheid, verliefd zijn, seksualiteit, onzeker zijn, je anders voelen, (online) pesten en (internet)verkering. Haar boeken zijn realistisch en actueel. Naast fictie schrijft ze ook informatieve boeken. Bij de Jonge Jury riepen de lezers in 2008 haar boek Vamp uit tot het beste jeugdboek voor 11- tot 16-jarigen. Veel van haar boeken werden genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury.

Joost Heyink

Joost Heyink (1946) is psycholoog. Hij debuteerde in 1998 met Van Vader op Zoon. In 2000 volgde het jeugdboek De Kwetsplek. Zijn volgende jeugdboeken verschenen in hoog tempo. Heyinks jeugdboeken worden gekenmerkt door spanning, humor, en liefde met hier en daar een vleug erotiek. In 2008 kwam zijn eerste psychologische thriller voor volwassenen uit: Proefverlof. Zijn jongerenboek Loverboy & girl werd genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury.

Gerrit de Jager

Gerrit de jager (1954) studeerde aan de Rietveld Academie. Hij is vooral bekend van strips over De familie Doorzon. Een andere bekende Gerrit de Jager-strip is Zusje. Het eerste Doorzon-album verscheen in 1980 en won de Stripschapspenning. Sinds augustus 2010 levert hij de dagelijkse cartoon op de website nu.nl.

Manon Sikkel

Manon Sikkel (1965) is als journaliste verbonden aan diverse bladen. Naast haar journalistieke activiteiten heeft ze boeken over uiteenlopende onderwerpen geschreven, zoals over koken, psychologie en interviews. Tegenwoordig legt ze zich toe op het schrijven van kinder- en jeugdboeken. Daarnaast geeft ze les aan de Schrijversvakschool in Amsterdam en is ze columnist van het tijdschrift Tina. Haar jeugdboek Is liefde besmettelijk? door Izzylove werd bekroond met de Hotze de Roosprijs 2009. In 2012 won ze voor het eerst de prijs van de Nederlandse Kinderjury. In 2013 won ze zowel de prijs van de Nederlandse Kinderjury als de Pluim van de Senaat van de Kinderjury voor haar boek Voor wie doe jij een moord?

Juliette de Wit

Juliette de Wit (1958) studeerde illustratie aan de Rietveld Academie. Ze is veelzijdig, en illustreert zowel kinderboeken (o.a. Nerd alert, Spekkie en Sproet, De grote survivalgids voor brugklas en puberteit), schoolboeken en boeken voor volwassenen (o.a. Duik in je weeën) als brochures.
Hiernaast speelt ze basgitaar en zingt in de band de Romeo's. Ook zingt ze in het Soul en Gospelkoor Loud & Proud!

Delen