Voorlichtingspakket Veilig Vrijen & Seks

Veilig Vrijen & Seks’ is een voorlichtingspakket voor het jeugdwelzijnswerk. Jeugd- en jongerenwerkers, waaronder meidenwerkers, kunnen er snel en goed voorlichting mee geven.

Waaruit bestaat het voorlichtingspakket?

Het pakket ‘Veilig Vrijen & Seks’ bestaat uit:

  • Handleiding Veilig Vrijen en Seksualiteit voor het Jeugdwelzijnswerk
  • Dvd’s
  • Krasloten
  • Jongerenboekje SEKS&ZO

Interesse in seks?

Jongeren zijn vaak erg geïnteresseerd in alles wat met relaties, seksualiteit en veilig vrijen te maken heeft. Ze vinden het spannend, ze denken en fantaseren erover en experimenteren ermee. Maar naast de spannende en plezierige kanten van verliefdheid en seks zitten ze ook vaak met vragen en kunnen ze zich onzeker voelen.

Jongerenwerkers aan zet

In de handleiding vind je een groot aantal werkvormen die je kunt gebruiken bij het begeleiden van jongeren bij hun keuzes. Hiervoor is meer nodig dan het overbrengen van kennis alleen. Er wordt veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van vaardigheden en aan meningsvorming.
Naast de beschrijving van activiteiten en kopieerbare werkbladen vind je achtergrond informatie over veel onderwerpen. Thema’s als: tips voor het praten over seks, tips voor niet geplande activiteiten, homoseksualiteit, loverboys, seks en internet.

Meer informatie?

Download de folder
 

Delen