Docent of Jongerenwerker

Lesgeven en voorlichten over relaties en seksualiteit

Hoe maak je seksualiteit bespreekbaar in de klas? Hoe zorg je dat jongeren prettige, veilige en gewenste relaties en seks hebben wanneer ze er klaar voor zijn? Dat doe je door aandacht te hebben voor zowel kennis, houding als vaardigheden van jongeren.

Om docenten hierbij te ondersteunen hebben we een aantal les- en voorlichtingspakketten ontwikkeld voor iedere leeftijd en niveau. Wetenschappelijk onderbouwde én praktijkgerichte materialen, die aansluiten bij de belevingswereld van jongeren. Bekijk ze hieronder.

Het is goed in elkaar gezet, lekker vlot. Met veel kleuren en helemaal pakkend voor deze leeftijdsgroep.

Marieke, mentor

Ik vind die voorbeelden van vragen in de handleiding erg goed en handig om in de klas te gebruiken.

Twan, docent biologie

Het geven van deze lessen is heel leuk, maar het kan ook spannend zijn, ook als je al langer voor de klas staat

Jan, docent biologie

De gezonde school

De Gezonde School-aanpak is een praktische aanpak om scholen te ondersteunen bij het structureel werken aan gezondheid op school. De aanpak gaat uit van wat de school al doet, bouwt hier op voort en sluit aan bij de wensen en behoeften van de school. Lees meer voor primair onderwijsvoortgezet onderwijs en mbo

Het vignet

Wanneer u voldoet aan de basisvoorwaarden en aan de eisen voldoet van het themacertificaat Relaties en seksualiteit primair onderwijs, voortgezet onderwijs of mbo kunt u het vignet Gezonde School aanvragen. Lees meer over het vignet voor primair onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo.

 

Delen