Hoe verloopt een soa-consult?

Welke vragen stel je als huisarts tijdens een soa-consult? En hoe kun je omgaan met (lastige) vragen van de patiënt? Bekijk hieronder hoe een soa-consult over genitale herpes of genitale wratten kan verlopen.

De filmpjes duren 7-11 minuten. Let eens op de manier waarop de huisarts (in opleiding) samenvat en hoe ze de patiënt gerust probeert te stellen. Door de empatische reactie van de huisarts voelt de patiënt zich vrij snel in het consult op zijn of haar gemak.

De huisarts geeft heldere uitleg over de soa. Ze probeert te begrijpen wat de diagnose met de patiënt doet en probeert tegelijkertijd om de patiënt gerust te stellen. Bij het consult over genitale herpes, nodigt de huisarts de patiënt uit voor een herhaalconsult om verder te praten over soa-testen.

 

Soa consult genitale wratten

 

Heb je behoefte aan nascholing over het soa-consult?

Volg dan de NHG E-PIN!

Het NHG ontwikkelde deze E-PIN 'Het soa-consult'  in samenwerking met de SeksHAG (Huisartsen Adviesgroep Seksuele Gezondheid). De E-PIN is bedoeld voor huisartsen, artsen seksuele gezondheid en co-assistenten op GGD-poli's. 

 

Wij bieden nog veel meer trainingen aan om jou te helpen in jouw werk. Bekijk ons hele aanbod hier.

 

Soa consult herpes genitalis

 

Aanmeldprocedure

1. Klik hier om naar Digitale Leeromgeving van het Nederlandse huisartsen genootschap te gaan: http://nhg2.opensourcecompany.nl/login/index.php

2. Log in met een inlogcode.

Let op! Er is voor deze workshop geen helpdesk service beschikbaar, onthoud je inlogcodes goed. 

Delen