Side event AIDS 2018

Tijdens de Internationale Aids Conferentie 2018 organiseerde Soa Aids Nederland op 26 juli 2018 een side event voor Nederlandse professionals. Was je erbij, dan vind je hier alles terug. Was je er niet bij, dan kun je hier een indruk krijgen van het event en AIDS 2018.

Terugblik op AIDS 2018

De 22e Internationale AIDS Conferentie, ook wel AIDS 2018, was van 23 t/m 27 juli 2018 in de RAI in Amsterdam. AIDS2018 werd bezocht door meer dan 16.000 deelnemers uit 160 landen. Dit congres vindt elke twee jaar plaats, steeds in een ander land.

Nederland staat internationaal bekend om haar internationale inspanningen tegen hiv/aids en was mede hierom gekozen als gastland van de conferentie. 

Het doel van AIDS 2018
Tijdens de 5-daagse conferentie kwamen wetenschappers, beleidsmakers, activisten en politici bijeen om te praten over oplossingen om de wereldwijde aidsepidemie in te dammen. En dat was nodig want het einde van aids is in zicht maar de aandacht verslapt. In sommige delen van de wereld groeit de epidemie zelfs. Wereldwijd sterven er nu elke dag ruim 2700 mensen aan de gevolgen van aids. In Nederland overlijden weinig mensen aan aids, maar komen teveel mensen met hiv te laat in zorg en krijgen jaarlijks 800 mensen te horen dat ze hiv hebben. 

Nederlandse aanpak
Soa Aids Nederland was uiteraard ook aanwezig om de succesvolle Nederlandse aanpak te presenteren. Bijvoorbeeld hoe we samen met andere partijen jongeren voorlichten met Sense.info en het lespakket Lang Leve de Liefde of hoe we MSM bereiken met mantotman.nl.

Impressie AIDS 2018

Terugblik op het side event

Op 26 juli 2018 organiseerden we een uniek side event voor Nederlandse professionals op het gebied van seksuele gezondheid.

  • Bijna 100 deelnemers gaven we een indruk van het AIDS2018 congres
  • Professor Sheena McCormack deelde recente inzichten in het stoppen van de hiv-epidemie
  • Hoogleraar Jan van Bergenging dieper in op de hiv-preventiepil PREP
  • Manager Mark Vermeulen vertelde over 'Nederland naar 0 nieuwe hiv-infecties'

Bekijk het dagprogramma terug om te zien welke sprekers er nog meer waren of bekijk de presentaties. 


Workshops
Tijdens de workshops gingen de professionals met elkaar in gesprek om te ontdekken hoe we in Nederland het aantal soa’s drastisch kunnen verlagen en het aantal nieuwe hiv-infecties kunnen terugbrengen tot nul. En dat bleek nuttig te zijn, we ontvingen hier veel positieve reacties op. Op het event waren sociaal-verpleegkundigen, huisartsen, GGD-artsen, verpleegkundig consulenten en andere professionals op het gebied van soa, hiv en seksuele gezondheid aanwezig.

Impressie side event

Samenvatting

Presentaties

Blijf op de hoogte

Wil je up-to-date blijven over hiv, soa’s en onze events? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

✓ Ruim 1200 professionals gingen je al voor
✓ 6 tot 8 nieuwsbrieven per jaar
✓ Actueel en inspirerend
✓ Altijd nieuwe tools voor jouw praktijk

Alles over PrEP

Op het side event was er veel interesse voor PrEP, de hiv-preventiepil. Lees alles in ons vernieuwde dossier:

✓ Alles over voorschrijven en begeleiden
✓ Richtlijnen, factsheets en meer tools
✓ Actuele informatie voor jou én je cliënt
✓  Ontwikkelingen en beleid van PrEP

Delen