Informatie

Digitale Leerweken 2017 - Veelgestelde vragen


ACCOUNT AANMAKEN EN AANMELDEN VOOR DE WORKSHOPS 

Voor wie?  
De Digitale Leerweken zijn bedoeld voor alle professionals werkzaam in de soa-en hiv-bestrijding zoals sociaal-verpleegkundigen, hiv-consulenten, GGD-artsen en doktersassistenten. Maar ook voor professionals die zijdelings te maken hebben met soa, hiv en seksualiteit zoals jeugdverpleegkundigen, verpleegkundigen AZC, abortusverpleegkundigen, abortusartsen, verloskundigen en andere verpleegkundigen en artsen. Tijdens de Digitale Leerweken kun je diverse workshops volgen over soa, hiv en seks. Je logt in wanneer het jou uitkomt en kiest een workshop die bij jouw werkveld past. 

Wanneer?
De Digitale Leerweken vinden plaats van 31 januari 2017- 24 februari 2017. Tijdens de Digitale Leerweken ben je samen met andere professionals online aan het leren. Omdat er in dezelfde periode veel mensen in de leeromgeving actief zijn kun je informatie uitwisselen en discussiëren.

Inlogcode/wachtwoord vergeten?
Klik op de homepage rechtsbovenin op ‘login’ en klik vervolgens op 'Ben je je gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?'. Volg de instructies.

Gratis? 
Ja, meedoen aan de Digitale Leerweken is gratis (ongeacht het aantal workshops dat je volgt).  

Hoe maak ik een account aan voor de Digitale Leerweken?
Volg deze stappen om je in te schrijven voor De Digitale Leerweken:
•    Klik op http://moodle-sanl.nl/ rechtsboven op de pagina op ‘login’
•    Klik vervolgens op ‘Nieuw account aanmaken’
•    Je komt nu in het inschrijfveld. Vul hier jouw gegevens in. De vakjes met een * zijn verplicht.
•    Na het invullen klik je op 'Maak mijn nieuwe account aan'.
•    Je ontvangt een bericht op het door jou opgegeven e-mailadres.
•    Door op de link in het e-mailbericht te klikken, bevestig je jouw inschrijving voor De Digitale Leerweken.
•    Je komt nu op de homepage van De Digitale Leerweken. Hier vind je alle informatie over de workshops.

Hoe kan ik mijn profiel aanpassen?
Je past je profiel aan door op de homepage rechtsboven op je naam te klikken. Vervolgens vind je onder het kopje ‘gebruikersdetails’een link naar ‘Wijzig profiel’. Het doel van het invullen van je profiel is om jezelf uitgebreider voor te stellen aan medecursisten. Je kunt de gegevens op jouw profielpagina wijzigen of aanvullen en ook een foto van jezelf uploaden. ‘Wijzig profiel’en dan ‘gebruikersafbeelding’. Als dit niet lukt is de foto waarschijnlijk te groot. Verklein de foto en probeer het opnieuw. In het vak 'Algemeen' staat een kopje 'Beschrijving'. Hierin kun je meer over jezelf vertellen zoals werkervaring, interesses enz. 

 Ik heb geen BIG-registratie. Kan ik toch meedoen met de Digitale Leerweken? 
Ja, je kunt dit jaar ook meedoen zonder BIG-registratie. We hebben de Digitale Leerweken opengesteld voor een bredere doelgroep omdat we het belangrijk vinden dat ook professionals zonder BIG-registratie mee kunnen doen aan onze workshops. Let op: Zonder registratienummer is het echter niet mogelijk accreditatiepunten te verwerven. 

WORKSHOPS

Hoe meld ik me aan voor de workshops?
Op de homepage van de Digitale Leerweken vind je alle workshops die worden gegeven. Volg deze stappen om je aan te melden voor een workshop:  
• Klik op de titel van de workshop. 
• Je komt nu in het veld aanmeldingsopties. 
• Klik op ‘Meld je aan voor de workshop’

Hoeveel tijd ben ik kwijt als ik wil deelnemen aan de workshops?
Gemiddeld genomen zul je voor een workshop ongeveer twee uur moeten investeren. We adviseren je om na je inschrijving voor de workshops de tijdinvestering en einddatum van de workshops (24 februari) over te nemen. Op deze manier kun je tijd reserveren in je agenda om de workshop te doorlopen.


Moet ik de workshops in één keer volgen?
Voor alle workshops geldt dat je tussendoor kunt stoppen. Zorg er wel voor dat je een onderdeel (bijvoorbeeld het invullen van een vragenlijst) helemaal hebt afgerond voordat je stopt. Je kunt dan op een ander moment verder gaan. Let op: alle workshops hebben een einddatum (24 februari).

Hoe meld ik me af voor een workshop? 
Als je in een workshop terecht bent gekomen waaraan je toch niet deel wilt nemen, klik dan op ‘Zeg mijn lidmaatschap van (naam workshop) op'. Deze link vind je in de workshop rechts op de pagina, in het menu ‘Instellingen’. 

Hoeveel workshops kan of mag ik volgen?
Je kunt zoveel workshops volgen als je wilt. Per workshop staat aangegeven voor welke doelgroep de workshop is bedoeld. Kies de workshops die voor jou van toepassing zijn. 

ACCREDITATIE EN KOSTEN

Hoe en wanneer vindt de toekenning van de accreditatiepunten plaats?
Voor deelnemers met een officiële BIG, KABIZ of NVVPO-registratie is accreditatie aangevraagd bij verschillende accreditatiebureau ‘s. Als alle onderdelen van de workshop zijn doorlopen en het evaluatieformulier is ingevuld, is het mogelijk om een certificaat te downloaden. Bijschrijving van de accreditatiepunten voor de registers zal binnen 6 weken na afloop van de Digitale Leerweken plaatsvinden (indien accreditatie verleend wordt door de verschillende beroepsgroepen). Let op! Er worden pas accreditatiepunten bijgeschreven nadat het certificaat is gedownload.

Hoeveel accreditatiepunten kan ik verdienen?
De exacte puntenwaardering is per workshop verschillend en vind je terug op deze pagina. 

Wat kost deelname aan de Digitale Leerweken?
Je kunt gratis deelnemen aan alle workshops.

Aan welke CanMEDS-competenties draagt deze scholing bij?
Voor de beroepsgroep VSR: 40% Communicatie, 20% Kennis en Wetenschap, 40% Maatschappelijk handelen en preventie. 
Voor het Kwaliteitsregister V & V/Register Zorgprofessionals: 20% Communicatie, 40% Kennis en Wetenschap, 40% Professionaliteit. 
Voor de beroepsgroep KNMG (waaronder ABFE en ABAN): 40% Communicatie, 20% Kennis en Wetenschap, 40% Maatschappelijk handelen en preventie. 

TECHNISCHE ONDERSTEUNING

Hoe ga ik in een workshop van het ene onderdeel naar het andere? 
-    Gebruik de verschillende (grijze) tabs bovenaan de pagina om van de ene studietaak naar de andere te gaan. 
-    Onderaan elke studietaak staat een link naar de volgende studietaak.

Kan ik ook terug naar een eerdere pagina? 
Ja, je kunt met de grijze tabs terug naar een vorige studietaak. 
Wat heb je nodig om deel te kunnen nemen?
• Internetbrowser: wij adviseren om Chrome te gebruiken. 
• Videokaart
• Geluidskaart & speakers/koptelefoon
• Up-to-date versie van Flash
• Weet je niet zeker of jouw werkplek hieraan voldoet? Probeer dan de demo versie.

Wat doe ik als de aanmelding van een workshop vastloopt?
Stuur een mail met details naar digitaalleren@soaaids.nl of bel 020 6262669 en vraag naar Suzan Bergh of Wessel Zweers. 

CONTACT & PRIVACY

Wat is precies voor iedereen zichtbaar? 
Wanneer je je inschrijft voor de Digitale Leerweken vragen we je om persoonsgegevens te verstrekken. Deze gegevens worden gebruikt om de dienst uit te kunnen voeren. De gegevens worden opgeslagen op eigen beveiligde servers van Soa Aids Nederland. Wij zullen deze gegevens niet combineren met andere persoonlijke gegevens waarover wij (mogelijk) beschikken. 

Kan ik iemand bijvoorbeeld een andere deelnemer een privémail sturen? 
Ja, je kunt iemand een privébericht sturen door op de enveloppe naast een profielfoto te klikken. Privé chatten kan niet.

Kan ik met meerdere collega's tegelijk een workshop volgen? 
Ja, van eerdere deelnemers weten wij, dat dat erg leuk is. Het is wel noodzakelijk dat iedereen een eigen computer tot zijn/haar beschikking heeft. We verwachten een individuele, actieve inzet van de deelnemers.

Hoe wordt mijn veiligheid en privacy gewaarborgd?
De Digitale Leerweken draait op Moodle software, een internationaal veelgebruikt programma. Deze leeromgeving is beveiligd en alleen toegankelijk voor mensen, die zich hebben ingeschreven. Inschrijven is in principe voorbehouden aan BIG-geregistreerde verpleegkundigen en artsen. Alleen direct betrokkenen krijgen rechten om de workshop te bekijken. Naast je persoonsgegevens vragen we je ook om een persoonlijk profiel aan te maken (identiteit). Dit profiel (je identiteit) is – net als op een regulier symposium– zichtbaar voor collega's die deelnemen aan De Digitale Leerweken. Voor sommige workshops wordt schriftelijke input van de deelnemers verwacht. Alle geschreven deelnemersinput wordt na afloop verwijderd. Beschouwingen van de experts blijven wel bewaard.  

Waar kan ik terecht met vragen?
Vragen en opmerkingen zijn van harte welkom! Laat het ons weten via digitaalleren@soaaids.nl.

PLANNING
Moet ik de workshops volgen op een vast moment? 
Voor de meeste workshops geldt dat je je tijd flexibel in kunt delen. Let op! Alle workshops hebben een einddatum (24 februari). Voor bepaalde workshops wordt een tijdspad geadviseerd.

Moet ik mijn deelname plannen?
Bij elke workshop staat welke tijdsinvestering er van je wordt verwacht. Bekijk wat er exact van je wordt verwacht voor de workshops waarvoor je je hebt aangemeld. Reserveer vervolgens tijd in je agenda om de workshop te kunnen volgen.

Nog vragen? 
Mail ons! 

Delen