Over ons

Jaarlijks krijgen honderdduizenden Nederlanders een soa en komen er ruim 800 nieuwe hiv-infecties bij. Soa Aids Nederland helpt publiek en professionals om soa’s en hiv doeltreffend te voorkomen, op te sporen en te behandelen. 

We zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van slimme preventie- en zorgoplossingen voor doelgroepen die een verhoogd risico lopen. Hoe beter preventie- en zorginspanningen aansluiten bij iemands persoonlijke situatie en dilemma’s, hoe groter de kans op succes. Daarom zijn onze hulpmiddelen op het lijf van verschillende doelgroepen geschreven. Daarnaast ondersteunen we zorg-, onderwijs- en beleidsprofessionals om optimaal resultaat te bereiken met hun inspanningen. 

Ons aanbod loopt uiteen van laagdrempelige (online) publieksinformatie tot innovatieve digitale tools zoals Advies.chat. Ook ontwikkelen we preventiecampagnes op maat die aansluiten bij moeilijk bereikbare doelgroepen. Voor professionals ontwikkelen we praktijktrainingen, richtlijnen, effectieve lespakketten voor het voortgezet onderwijs of doeltreffend beleidsadvies.  
 

Onze producten & diensten

Soa- en hiv bestrijding is maatwerk. Voorlichting bestaat uit meer dan het uitdelen van folders en condooms. Het vraagt om de juiste middelen die aansluiten bij een belevingswereld. Daarom bieden we slimme adviezen en hulpmiddelen op maat.  Zo voorzien we in de actuele adviesbehoefte van publiek, prioriteitsgroepen, onderwijs-, zorg- en beleidsprofessionals, biedt Soa Aids Nederland 

VOOR WIE? WAT DOEN WE?

PRODUCTEN & OPLOSSINGEN

VOOR IEDEREEN We zorgen dat iedereen toegang heeft tot betrouwbare informatie en advies over soa’s & hiv. Met online websites, brochures of persoonlijk advies via chat of telefoon. 
VOOR PRIORITEITSGROEPEN We bereiken en beinvloeden, informeren en adviseren prioriteitsgroepen extra intensief. Onze maatwerkproducten ontwikkelen we bij voorkeur in samenwerking met de doelgroep zelf.

Websites met preventie-campagnes, informatie- en advies op maat voor verschillende doelgroepen: MSM, jongeren, sekswerkers en migranten

VOOR ONDERWIJS & JONGERENPROFESSIONALS

We voorzien scholen en jongerenwerkers (al meer dan 25 jaar) van wetenschappelijk bewezen effectieve lesmaterialen om nieuwe generaties risicobewust en seksueel weerbaar te maken.

VOOR ZORG- & PREVENTIE PROFESSIONALS

We bieden professionals praktische kennis, trainingen en hulpmiddelen die hen helpen om effectiever op te treden.

 

We bieden verschillende partijen in het veld een platform om kennis en ervaringen uit te wisselen.

We zorgen voor actuele kennis en online geaccrediteerde trainingen. 

VOOR BELEIDS- PROFESSONALS

Vanuit onze positie van overzicht  inventariseren we kansen en bedreigingen uit de praktijk en brengen deze onder de aandacht bij beleidsmakers en politiek

We adviseren beleidsprofessionals (gemeente, GGD en RIVM) en beroepsorganisaties om optimale keuzes te maken en helpen hen om de impact van beleidsmaatregels te monitoren.

We bepleiten de invoering van nationale maatregelen die soa preventie, zorg en behandeling ten goede komen. En de drempels voor een goede soa-zorg verlagen.

  • Beleidsondersteunend landelijk onderzoek Seks onder je 25e
  • Beleidsadvies op regionaal en nationaal niveau

Samenwerking

Alleen als de inspanningen van alle betrokken professionals elkaar optimaal aanvullen en versterken, kunnen we de grootste 6 soa’s drastisch terug brengen. Daarom werken we nauw samen met GGD’en, RIVM-Centrum Gezond Leven, RIVM-CIb en Rutgers. Ook staan we open voor samenwerking met het bedrijfsleven. Meer weten over ons werk? Neem contact met ons op.

 

 

Organisatiestructuur

Soa Aids Nederland is een onderdeel van de Stichting Aidsfonds - STOP AIDS NOW! - Soa Aids Nederland. Samen werken we aan een wereld zonder soa’s en aids.

 

Delen