PrEP vanaf nu bij steeds meer GGD'en verkrijgbaar Sinds 1 augustus is er een landelijke PrEP-regeling gestart. GGD’en kunnen door deze regeling de hiv-preventiepil en PrEP-zorg leveren aan de groep van mannen die seks hebben met mannen (MSM) met een verhoogd risico op hiv. GGD’en zijn er blij mee dat er nu een begin gemaakt kan worden met het voorkomen van nieuwe hiv-infecties via deze regeling. Niet íedere GGD staat per 1 augustus klaar PrEP-zorg te leveren. Bovendien zullen GGD’en niet iedereen kunnen helpen met PrEP.
030 – 608 6084

PrEP bij GGD regio Utrecht

Medio oktober start GGD regio Utrecht met de uitvoer van de landelijke PrEP-regeling. Deze regeling voorziet in PrEP-zorg en verstrekking van hiv-preventiepillen. De PrEP-zorg van GGD regio Utrecht is vooral bedoeld voor kwetsbare mannen en transgender personen, met een hoog risico op het oplopen van hiv. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Op dit moment is de aanmelding of de wachtlijst nog niet geopend. Zodra hierover meer bekend is, zal dit bericht worden aangepast. Tot die tijd kunt u met vragen over PrEP bellen met de afdeling Seksuele Gezondheid: 030 – 608 6084 op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 10.00 uur en 12.30 uur, kies voor optie 2.

GGD regio Utrechthttp://www.ggdru.nl/over-de-ggd/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/artikel/prep-bij-de-ggd-388.html
088 - 880 50 72GGD Zuid Limburghttp://www.ggdzl.nl/burgers/seksuele-gezondheid/prep/
0900 3696969GGD Hart voor Brabanthttp://www.ggdhvb.nl/soa-sense-en-hiv/hiv-prep-en-pep