Nieuws

Actualiteiten op het gebied van interventies ter bestrijding van soa's, hiv en het bevorderen van seksuele gezondheid.

  • 09/05

Infolijn Soa Aids Nederland scoort een 8,9

Klanten van de Infolijn van Soa Aids Nederland zijn bijzonder tevreden over de chat-, e-mail- en telefoonservice. In een klanttevredenheidsonderzoek scoort de Infolijn een 8,9 op tevredenheid over onder andere wachttijd, advies, informatie en medewerkers. Hiermee scoort de infolijn een stuk hoger dan vergelijkbare dienstverleners die gemiddeld een 7,8 scoren.
  • 07/03

Eric van der Burg nieuwe voorzitter bij Aidsfonds - Soa Aids Nederland

Eric van der Burg is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Aidsfonds-Soa Aids Nederland. De oud-wethouder en fractievoorzitter van de VVD in Amsterdam heeft zich de afgelopen jaren sterk gemaakt voor een Amsterdam dat voorop loopt met een effectieve aanpak van de hiv-epidemie en toewerkt naar 0 nieuwe hiv-infecties. Op zijn initiatief wordt deze kennis en ervaring actief gedeeld met andere steden in de wereld, met de bedoeling het aantal infecties ook wereldwijd fors terug te brengen.
  • 05/03

Twee mensen mogelijk genezen van hiv

Voor het eerst zijn er meerdere mensen die mogelijk genezen zijn van hiv. Dat is gebleken in het baanbrekend onderzoek van samenwerkende internationale wetenschappers, onder leiding van het Utrechts Medisch Centrum (UMC). 'Dit is geweldig, inspirerend nieuws, maar de zoektocht naar hiv-genezing gaat onverminderd door', reageert Mark Vermeulen, directeur Aidsfonds-Soa Aids Nederland.
  • 05/03

PrEP-zorg kan snel starten bij GGD

De Tweede Kamer wil niet tot de zomer wachten met het leveren van PrEP-zorg. De Kamer nam hierover een motie aan van D66 en GroenLinks. Eerder trokken Aidsfonds - Soa Aids Nederland, samen met COC Nederland, PrEPnu, de Nederlandse Vereniging van Hiv Behandelaren en de Hiv Vereniging al aan de bel en riepen op tot een noodregeling voor eerder starten van de begeleiding bij het slikken van de hiv-preventiepil PrEP. Daar wordt nu gehoor aan gegeven.
  • 18/02

Nieuw: Lang Leve de Liefde voor bovenbouw (praktijkonderwijs en vmbo)

Soa Aids Nederland en Rutgers introduceren de Lang Leve de Liefde Herhalingsmodule: een lespakket over relaties en seksualiteit voor de bovenbouw van het praktijkonderwijs en het vmbo. Deze module is een vervolg op Lang Leve de Liefde onderbouw. Naast het voorkomen van soa’s en grensoverschrijdend gedrag, is de module gericht op de preventie van ongewenste zwangerschap, tienerouderschap en abortus.
  • 06/02

Noodregeling voor PrEP-zorg nu nodig

Aidsfonds-Soa Aids Nederland vraagt Minister Bruins onmiddellijk een noodregeling te treffen om alle mensen die nu op de wachtlijst staan voor PrEP bij de GGD-en tegemoet te komen en om de nodige begeleiding te geven aan mensen die PrEP gebruiken zonder medische zorg. Dit in afwachting van een definitieve PrEP-regeling, die pas op zijn vroegst medio 2019 van start zal gaan, zoals Minister Bruins vandaag in een brief aan de Tweede Kamer liet weten.
  • 07/12

Aandacht voor relaties en seksualiteit in de Week van de Liefde

Soa Aids Nederland en Rutgers organiseren samen met GGD’en rond Valentijnsdag De Week van de Liefde. Van 11 t/m 15 februari kunnen scholen in het voortgezet onderwijs en mbo op een laagdrempelige en leuke manier kennismaken met lesgeven over relaties en seksualiteit. Het grootschalig onderzoek naar de seksuele gezondheid van jongeren in Nederland ‘Seks onder je 25e’, laat zien dat jongeren later aan seks beginnen, anticonceptie beter wordt gebruikt en er minder grensoverschrijdend gedrag plaatsvindt. Maar ondertussen neemt het condoomgebruik af, is de kennis over seks verminderd, zijn jongeren ontevreden over de kwaliteit van lessen seksuele vorming en is de acceptatie van LHBT-jongeren nog steeds onder de maat.
Lees verder
  • 27/11

Mark Vermeulen nieuwe directeur Aidsfonds-Soa Aids Nederland

Mark Vermeulen is de nieuwe directeur van Aidsfonds - Soa Aids Nederland. Dat heeft de Raad van Toezicht van de stichting vandaag bekend gemaakt. Mark Vermeulen (39 jaar) brengt 10 jaar ervaring met zich mee en komt uit de eigen organisatie. Als jonge leider wil hij een nieuwe impuls geven aan de aids- en soa-bestrijding in Nederland en in de wereld. Hij is de eerste directeur die zelf openlijk leeft met hiv.