Jaarverslagen Soa Aids Nederland

Jaarlijks krijgen honderdduizenden Nederlanders een soa en komen er ruim 900 nieuwe hiv-infecties bij. Daarom is ons werk hard nodig en doen wij er alles aan om Nederland ijzersterk te maken tegen soa’s en hiv.  Elk jaar rapporteert Soa Aids Nederland in de jaarverslagen over de activiteiten en bestedingen van het afgelopen kalenderjaar en legt daarover transparant schriftelijke verantwoording af.

Welke belangrijke ontwikkelingen zien we in 2017?  Wat zijn onze uitdagingen en oplossingen? Lees ons jaarmagazine 2017

Een beknopte samenvatting: In 2017 hebben we belangrijke stappen gezet. We lanceerden bijvoorbeeld Advies.chat. Deze interactieve site is door ons ontwikkeld om het zelf testen op soa’s zo laagdrempelig én betrouwbaar mogelijk te maken. We hebben samen met de Amsterdamse homogemeenschap een innovatieve online testservice in de steigers gezet om hepatitis C een halt toe te roepen. Het H-TEAM heeft in 2017 opnieuw flink ingezet op testen op hiv. Dankzij het H-TEAM loopt Amsterdam zelfs wereldwijd voorop met het vroegtijdig opsporen en behandelen van hiv.

Jongeren en soa's

Wat voor hiv geldt, geldt ook voor de andere soa’s: aandacht is hard nodig. De kennis van jongeren over soa’s vermindert, zo blijkt uit ons Seks onder je 25e-onderzoek dat we in 2017 voor de derde keer uitvoerden, terwijl condoomgebruik niet vanzelfsprekend is. Het aantal soa’s neemt toe. Jaarlijks krijgen naar schatting 200.000 mensen, voornamelijk jongeren onder de 25 jaar, te maken met een chlamydia-infectie. Ook gonorroe en syfilis komen steeds vaker voor. Er is dus werk aan de winkel.

Dit is slechts een greep uit ons werk in 2017. Meer weten? Lees ons jaarmagazine.
2017 in vogelvlucht bekijken? Bekijk onze visual 2017 in cijfers.

Eerdere jaarverslagen:

Delen