Terug naar overzicht

Vergroot je kennis over soa’s en hiv met geaccrediteerde, online workshops!

11/01/2018

Praktijk

Auteur(s): Ralph Spijker & Suzan Bergh

Wat is jouw rol en verantwoordelijkheid als professional richting gebruikers van PrEP? En wat raad je cliënten aan die informeel PrEP gebruiken? Ontdek het in de Digitale Leeromgeving van Soa Aids Nederland! Tijdens een livestream over PrEP praten een aantal professionals je bij over de nieuwe richtlijn PrEP. Bekijk de livestream hier.

Naast informatie over PrEP valt er nog veel meer te leren in de Digitale Leeromgeving. Herken jij bijvoorbeeld iemand met een licht verstandelijke beperking? En weet jij hoe je je manier van counselen daarop aanpast? Zo niet, doe dan mee met de workshop 'Counseling bij mensen met een LVB'. Je krijgt door middel van filmpjes en interviews nieuwe inzichten en leert je manier van counselen aan te passen. 

Soa Aids Nederland ontwikkelde een tiental workshops en twee webinars in het kader van de Digitale Leerweken 2017: een online leerevenement dat plaatsvond van 31 januari tot en met 26 februari. Professionals volgden gratis, geaccrediteerde workshops over onderwerpen als soa en hiv, anticonceptie, PrEP en chemsex. Maar ook nu is de leeromgeving van Soa Aids Nederland toegankelijk voor professionals: jij bepaalt dus zelf wanneer je wilt leren.

Maandelijks werken nu ongeveer 25 professionals in de leeromgeving. Zij ronden gezamenlijk ongeveer 40 workshops per maand af. Op jaarbasis zijn dat maar liefst 300 professionals en 480 workshops. Sinds kort worden enkele workshops aangeboden in het Kennisdelingsprogramma van GGD-GHOR. Ook worden enkele leeractiviteiten uit de Digitale Leerweken 2017, zoals de livestream over PrEP, laagdrempelig aangeboden via de website van Soa Aids Nederland. De Thomas More Hogeschool in Mechelen heeft de workshop ‘Basiskennis soa en hiv’ in haar curriculum opgenomen. De NSPOH neemt de workshop ‘Partnerwaarschuwing’ binnenkort in haar curriculum op.

Er valt voor professionals dus nog steeds een hoop te leren in de leeromgeving van Soa Aids Nederland: het (gratis) bijspijkeren van kennis over soa en hiv (en het behalen van accreditatiepunten) blijft mogelijk! Nieuwsgierig geworden?

Kijk voor het gehele aanbod aan workshops en webinars op www.soaaids.nl/digitaleleeromgeving.

Delen

Alle SekSoa Magazine artikelen zijn terug te vinden in ons archief

Bekijk archief