Soa Aids Nederland wint Europese Lovie Awards met VR-EXperience

10/10/2018

De 360-video VR-EXperience van Soa Aids Nederland heeft vandaag 2 Lovie Awards gewonnen.

Vertrouwen in de (nieuwe) partner “hij of zij heeft toch geen soa” komt in internationaal onderzoek onder jongeren steeds naar voren als belangrijke reden om geen condoom te gebruiken. Met de VR-EXperience zie je alle ex-partners van jezelf en je nieuwe geliefde in je slaapkamer staan, een soort exenmeter dus. Door de confrontatie met je seksuele netwerk ontdek je als jongere dat je feitelijk ook de ex van een ex moet vertrouwen om veilig zonder condoom te kunnen vrijen. De Lovie Awards worden toegekend aan de beste digitale projecten van Europa. Er waren 1500 inzendingen uit 33 landen. De VR-EXperience wint de publieksprijs People’s Lovie Award en ontvangt van de vakjury brons in de categorie 360 video (Branded).

Sense.info is een website speciaal voor jongeren met alle vragen en antwoorden over seks. De VR-EXperience is de nieuwste applicatie die aan de site is toegevoegd, zowel in het Nederlands als in het Engels. Op basis van de gegevens die bezoekers invullen, berekent en visualiseert de tool de omvang van hun seksuele netwerk. Doel is nu om de applicatie zo breed mogelijk bij jongeren onder de aandacht te brengen. Sense.info heeft in 2015 ook twee Lovie Awards gewonnen. De site wordt geroemd om de persoonlijke benadering die je als bezoeker ervaart, de grote toegankelijkheid en de interactieve content. Hanneke Roosjen, projectleider bij Soa Aids Nederland is opgetogen: “Fantastisch dat we de publieksprijs hebben gewonnen. Het feit dat juist jongeren deze EXperience relevant en creatief vinden, is voor ons de grootste eer. Dit laat zien dat sense.info aansluit bij de vragen over seks die zij hebben.”

Lovie Awards

The Lovie Awards bestaan acht jaar en worden gezien als de belangrijkste Europese internetprijzen. De Lovie Awards zullen uitgereikt worden door de International Academy of Digital Arts and Sciences (IADAS) in Londen, op 15 november 2018.

Sense.info

Sense.info is dé betrouwbare website in Nederland over seks voor jongeren van 12 tot 25 jaar. De site bestaat al sinds 2009. In 2015 is de site geheel vernieuwd. Sense.info is een product van Soa Aids Nederland, Rutgers, alle GGD’en en het RIVM. Concept, design en technische realisatie: DPDK

Delen