Nehalennia Scholengemeenschap wint Lang Leve de Liefde Award

01/12/2015

Nehalennia Scholengemeenschap uit Middelburg heeft de Lang Leve de Liefde Award in de wacht gesleept. De uitreiking door burgemeester Harald Bergmann vond plaats tijdens het Nationale Congres Soa* Hiv* Seks* in de Beurs van Berlage in Amsterdam. De Lang Leve de Liefde Award is een prijs voor scholen die uitblinken in lessen en beleid rond seksualiteit en seksuele diversiteit. Aanleiding voor de prijs is het 25 jarig bestaan van het lespakket Lang Leve de Liefde. Lang Leve de Liefde is een product van Soa Aids Nederland, in samenwerking met Rutgers.

Structurele aandacht voor het thema

De jury roemt Nehalennia Stedelijke Scholengemeenschap omdat ze het thema seksualiteit en seksuele diversiteit al jaren hoog in het vaandel heeft staan. De jury is enthousiast over het feit dat er ieder jaar in de eerste, tweede en derde klas aandacht aan dit thema wordt besteed. Het thema is verankerd in het schoolgezondheidsbeleid, waarbij de GGD een belangrijke adviserende rol heeft. De jury is onder de indruk van de vruchtbare samenwerking tussen GGD en de school. Alle lof verdient de GSA (Gay Straight Alliance) groep van leerlingen die zich ervoor inzet dat iedereen, dus ook LHBT (lesbisch, homo, bi of transgender) leerlingen, zichzelf kunnen zijn op school.      


Award en studiereis naar Schotland

Als prijs wint Nehalennia niet alleen de Award, maar wint tevens een tweedaagse studiereis naar Schotland: met twee docenten, vijf leerlingen, een GGD medewerker en medewerkers van Soa Aids Nederland.

 

Nominaties, aanmoedigingsprijzen en eervolle vermelding

28 scholen hebben zich aangemeld voor de Lang Leve de Liefde  Award. Uit deze 28 aanmeldingen zijn  in eerste instantie drie scholen genomineerd.

  1. Bernard Lievegoed School, Maastricht
  2. Nehalennia Stedelijke Scholengemeenschap, Middelburg
  3. IJsselcollege Praktijkonderwijs, Capelle aan den IJssel

 

De jury heeft  een eervolle vermelding toegekend aan Oscar Romero in Hoorn en een  aanmoedigingsprijs aan drie scholen:

  1. Ichtus College, Zwolle
  2. Stedelijk College, Eindhoven
  3. Theresia Lyceum, Tilburg

 

De inzendingen zijn beoordeeld door een jury bestaande uit professionals, werkzaam in preventie, onderzoek en onderwijs op het gebied van seksuele gezondheid. 

Bekijk een video van de winnende school

Delen