Condoomgebruik onder jongeren: nieuwe films voor Sense.info

06/07/2018

In zes nieuwe korte films voor Sense.info laten jongeren zien hoe zij over condooms denken. Zien zij soa's nog als probleem? En hoe gaan zij om met sekspartners die geen condoom willen gebruiken? De films sluiten naadloos aan bij de uitkomsten van Seks onder je 25e. Hieruit blijkt dat het matig gesteld staat met de soa-kennis en het condoomgebruik onder jongeren.

Je kijkt naar beneden en dan zie je je dick met een soort plastic omheen... en dan denk je, kom op man...

Generatie Z over condooms

Om het belang van condoomgebruik onder jongeren te stimueren zijn er zes nieuwe korte films te zien op Sense.info. De films gingen op 5 juli in première in het Betty Asfalt Complex. In samenwerking met Niki Padidar en Rutgers ontwikkelde Soa Aids Nederland de films met Nederlandse twintigers. Hoe denkt Generatie Z over condoomgebruik?

Van winkelrek tot prullenbak

De zes films zijn te zien op Sense.info. De films laten alle stappen in condoomgebruik zien, van winkelrek tot slaapkamer en prullenbak. Hoe gênant vinden jongeren het om condooms te kopen? Hoe beginnen ze over condooms? En weten jongeren hoe ze condooms goed omdoen? Twee belangrijke redenen om geen condoom te gebruiken blijken ander anticonceptiemiddelen en vertrouwen in de ander. In de drie andere films bespreken de jongeren hoe ze omgaan met smoezen om geen condoom te gebruiken. En blijken sommige jongeren al eens een soa gehad te hebben, ondanks hun vertrouwen in de ander. Ze vertellen over drugs, alcohol en condoomgebruik.Tot slot geven de jongeren tips om te voorkomen dat iemand over je grenzen gaat en je kunt aangeven dat je wél condooms wilt gebruiken.

Condooms: smoezen en gevolgen

Delen