Uitnodiging: Praat mee over ‘Nederland naar nul nieuwe hiv-infecties’

06/11/2018

Hoe bereiken we in 2030 nul nieuwe hiv-infecties in Nederland? Dat is het thema van de discussie op maandagavond 19 november in De Balie. Deze livestream is het openingsevent van de Digitale Leerweken Soa Hiv Seks 2018. Tien topsprekers op het terrein van onderzoek en praktijk delen hun visie. Ben je er ook bij?

Jaarlijks komen er in Nederland rond de 800 nieuwe hiv-infecties bij. Al jaren daalt het aantal nieuwe hiv-diagnoses beperkt en langzaam. De cijfers van Stichting Hiv monitoring laten zien dat we in Nederland onvoldoende resultaten behalen in het tijdig vinden van hiv-infecties. Naar schatting zijn 2.600 mensen niet op de hoogte van hun hiv-status. Een op de drie homomannen, meer dan de helft van de heteroseksuele mannen en bijna de helft van de vrouwen met een nieuwe hiv diagnose, komt laat in zorg.

Samen op weg naar nul hiv-infecties in 2030

Nederland kan het eerste land ter wereld zijn waar niemand meer hiv op loopt.
Er zijn zoveel positieve ontwikkelingen die dit mogelijk kunnen maken. Bijvoorbeeld de inzet van PrEP, ons effectieve zorgsysteem en goede medicatie waardoor mensen het virus niet meer kunnen overdragen. Kortom, samen op weg naar nul hiv-infecties in 2030? Wat is daar voor nodig en wie zijn aan zet? Is het realistisch? Soa Aids Nederland organiseert hiervoor deze discussieavond voor zorgprofessionals, cliënten en beleidsmakers.

Aftrap van de Digitale Leerweken

De discussie is de plenaire opening van de Digitale Leerweken Soa Hiv Seks waarin zorgprofessionals drie weken lang gratis, geaccrediteerde online workshops volgen over soa’s, hiv en seks.

Er zijn in totaal zeven nieuwe workshops, waaronder een workshop over n= n. Mensen met hiv die succesvol zijn behandeld en een ondetecteerbare viral load hebben, kunnen het hiv-virus niet overdragen. Maar wat betekent n=n nou precies? Dat en meer, leer je in deze gratis online workshop.

Doe mee 19 november

Praat op maandagavond 19 november met andere professionals en experts over hoe we in ons land nul nieuwe hiv-infecties bereiken.

Praktische informatie en aanmelden

 • Wanneer is plenaire opening ‘Samen naar nul hiv-infecties in 2030?’
  Op maandag 19 november, 19.30-21.00u, in De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, in Amsterdam

   
 • Liever vanuit huis kijken en meediscussiëren?
  Dat kan ook. De discussie is live te volgen als aftrap van onze #Digitaleleerweken. Surf om 19.30uur naar De Balie TV  Meer informatie volgt. Twitter mee via #DLW2018 of stel je vraag via digitaalleren@soaaids.nl
   
 • Je kennis over soa’s, hiv en seks bijspijkeren op een ander moment?
  Geef je dan op voor onze Digitale Leerweken. Ja, ik wil meer weten!
   
Delen