Activiteiten rondom en op 1 december Wereld Aids Dag

23/11/2015

Op dinsdag 1 december is het Wereld Aids Dag. Op die dag staat wereldwijd de strijd tegen aids in de schijnwerpers en wordt opgeroepen tot meer solidariteit met mensen met hiv en aids. Ook in Nederland zijn er op en rond Wereld Aids Dag veel initiatieven, evenementen en acties.

 

Op dinsdag 1 december is het Wereld Aids Dag. Op die dag staat wereldwijd de strijd tegen aids in de schijnwerpers en wordt opgeroepen tot meer solidariteit met mensen met hiv en aids.

Ook in Nederland zijn er op en rond Wereld Aids Dag veel initiatieven, evenementen en acties.

 

Vrijdag 28 november tot 4 december | Sneltesten op hiv
In de week rondom Wereld Aids Dag wordt voor de Nationale hiv-testweek gehouden. Op diverse plaatsen in het land kunnen mensen terecht bij de GGD of het ziekenhuis voor een anonieme snel-test op hiv en voorlichting. Meer informatie en een locatie bij jou in de buurt vind je op www.hivtestweek.nl

 

Dinsdag 1 december | Wereld Aids Dag Campagne STOP AIDS NOW!
Op Wereld Aids Dag zelf vraagt STOP AIDS NOW! op een speciale manier aandacht voor de honderdduizenden vrouwen en meisjes die wereldwijd door aids sterven. Deze bijzondere stunt vindt plaats in de Amsterdam ArenA op dinsdagochtend. Nog steeds overlijden er elk jaar 1,2 miljoen mensen aan aids. De grootst getroffen groep zijn (jonge) vrouwen. Om de urgentie hiervan te onderstrepen laten onze ambassadeurs Nicolette Kluijver en Angela Groothuizen in de Amsterdam Arena 10.000 kaarsjes branden. Doe jij mee?

 

Dinsdag 1 december Love Dance
Traditiegetrouw barst in de nacht van Wereld Aids Dag in het Amsterdamse Paradiso het grote dansfestijn Lovedance los om geld in te zamelen voor het Aids Fonds. Het thema van Lovedance is dit jaar Lust. De Lust om lief te hebben en het leven te vieren maar ook de lust om elkaars liefde te delen in alle vrijheid. De grote zaal van Paradiso wordt speciaal voor de gelegenheid omgetoverd tot een intieme nachtclub waar bezoekers aan tafel onder het genot van een glas champagne een avondvullend programma voorgeschoteld krijgen. Klik hier voor meer informatie en kaarten.

 

Dinsdag 1 december | Nationaal Congres Soa*Hiv*Seks: Naar een gezonde generatie
Jaarlijks komen ruim 500 professionals samen op Wereld Aids Dag, o.a. verpleegkundigen, beleidsmedewerkers, artsen werkzaam binnen de publieke gezondheidszorg, onderzoekers, seksuologen en gezondheidsbevorderaars .Het thema dit jaar is: “Naar een gezonde generatie.” Uiteraard staat het delen van kennis en de nieuwste ontwikkelingen centraal. Kijk hier voor het programma.

 

Dinsdag 1 december | Wereld Aids Dag in Rotterdam
Ook Rotterdam staat dit jaar weer stil bij Wereld Aids Dag met diverse activiteiten en acties in de stad. Behalve de GGD en het COC Rotterdam, doen ook een ziekenhuis, een school en de Stichting Untenu mee. Het programma ziet er veel belovend uit.

 

Dinsdag 1 december | Dance4life event voor scholieren
Dance4life sluit Wereld Aids Dag en het scholierenprogramma ook dit jaar als vanouds in stijl af met een groots dansfeest in Ahoy  in Rotterdam. Kijk hier op welke muziek zij dit jaar uit hun dak kunnen gaan.

 

Rond Wereld Aids Dag | Studenten van 8 faculteiten in actie
Ook dit jaar trekken de ruim 800 studenten van de acht medische faculteiten in Nederland er weer op uit om geld op te halen voor STOP AIDS NOW! en studenten bewust te maken van hiv, aids en soa’s. De leden van de medische studentenorganisatie IFMSA kunnen zomaar opduiken in Amsterdam, Groningen, Leiden, Maastricht, Rotterdam en Utrecht.

Delen