• Amsterdam, omgeving RAI
  • Gratis

Internationale AIDS conferentie 2018

De 22e Internationale AIDS Conferentie is van 23 t/m 27 juli 2018 in de RAI in Amsterdam. Aidsfonds - Soa Aids Nederland is uiteraard ook aanwezig. We organiseren zelfs twee unieke side events. Kom ook en maak deel uit van AIDS 2018!

AIDS 2018 in Nederland

AIDS 2018 is het grootste congres ter wereld op het gebied van gezondheid. Dit congres vindt elke twee jaar plaats, steeds in een ander land. Nederland staat internationaal bekend om haar internationale inspanningen tegen hiv/aids en is mede hierom gekozen als gastland van de conferentie. Dit biedt Nederland en Aids Fonds - Soa Aids Nederland een geweldige kans om zowel de Nederlandse als de internationale aanpak om hiv en aids terug te dringen te presenteren.

Het doel van AIDS 2018

Tijdens de 5-daagse conferentie komen wetenschappers, beleidsmakers, activisten en politici bijeen om te praten over oplossingen om de wereldwijde aidsepidemie in te dammen. En dat is nodig want het einde van aids is in zicht maar de aandacht verslapt. In sommige delen van de wereld groeit de epidemie zelfs. Wereldwijd sterven er nu elke dag ruim 2700 mensen aan de gevolgen van aids. Het congres komt dan ook op een cruciaal moment voor de wereldwijde strijd tegen aids.

Activiteiten van Aids Fonds - Soa Aids Nederland

Tijdens AIDS 2018 is Aids Fonds - Soa Aids Nederland op meerdere plekken aanwezig, zowel in de RAI als daarbuiten. Zo presenteert Aidsfonds op meerdere plekken in de RAI haar internationale aanpak en resultaten,  waaronder de zogenoemde Dutch Approach, maar ook wat er nog moet gebeuren en wat daar voor nodig is. Aidsfonds - Soa Aids Nederland organiseert twee side events tijdens AIDS 2018:

Breakfast meeting 23 juli

Aidsfonds organiseert op maandag 23 juli voorafgaand aan de openingsceremonie van de conferentie een breakfast meeting over de rol van communities in de internationale aidsbestrijding.

Side event 26 juli

Soa Aids Nederland vertaalt tijdens een 1-daags side event op donderdag 26 juli de internationale ontwikkelingen naar de praktijk voor de Nederlandse professional op het gebied van hiv-preventie en hiv-zorg. 

Delen