• Amsterdam, omgeving RAI
  • Gratis

Activiteiten rondom AIDS2018 conferentie

AIDS2018

Het grootste congres ter wereld op het gebied van gezondheid komt naar Nederland: AIDS2018 zal van 23 t/m 27 juli 2018 plaatsvinden in de RAI in Amsterdam. Dit congres vindt elke twee jaar plaats, steeds in een ander land.

Wetenschappers, beleidsmakers, activisten en politici komen bijeen om te praten over oplossingen om de wereldwijde aidsepidemie in te dammen.

Nederland staat internationaal bekend om haar internationale inspanningen tegen hiv/aids en is mede hierom gekozen als gastland van de conferentie. Het congres wordt georganiseerd door de International AIDS Society.


Side event voor Nederlandse zorgprofessionals: reis rond de wereld in 1 dag.

Wil jij de kans grijpen om ervaringen uit te wisselen met toonaangevende (inter)nationale professionals, maar is de conferentie jou te specialistisch, tijdrovend en/of kostbaar? Wil jij in jouw praktijk je voordeel doen met de laatste internationale inzichten over oplossingen voor doelgroepen die een verhoogd risico lopen? Wil jij inspirerende ideeën opdoen over hoe je soa’s in jouw praktijk effectiever kunt voorkomen, opsporen en behandelen?  

Kom dan op donderdag 26 juli naar het gratis side-event dat Soa Aids Nederland speciaal voor Nederlandse zorgprofessionals organiseert.  

Zorg dat je erbij bent
Het aantal plaatsen is beperkt, de interesse is groot. Wil je dit niet missen? Geef je dan zo snel mogelijk op via professionals@soaaids.nl o.v.v. Side-event AIDS 2018.

Wat kun je verwachten?

  • In de ochtend praten (inter)nationale sprekers je bij over de laatste stand van zaken rondom de bestrijding van hiv. Welke kansen zijn er om soa’s en hiv succesvoller te voorkomen, opsporen en behandelen?
  • In de middag kun je workshops volgen over actuele thema’s als Pre-Expositie Profylaxe (PrEP), bevordering van condoomgebruik en actief testen.
  • Afsluiten doen we in de RAI in de Global Village van de conferentie zodat je goed de sfeer kan proeven van dit event.

Kosten en accreditatie  
Deelname, inclusief lunch, is gratis. Er wordt wel een no-show fee berekend en vol=vol. Accreditatie is aangevraagd. 

Voor wie?
Deze inspirerende dag is speciaal bedoeld voor alle Nederlandse (huis)artsen, verpleegkundigen, hiv-consulenten, doktersassistenten, beleidsmakers en andere geïnteresseerden.

Locatie Wanneer
Het side-event vindt plaats op donderdag 26 juli van 9.30 tot 17.00 bij Amstel Boathouse amstelboathouse.nl. Deze locatie is op loopafstand van de RAI.

Bekijk de flyer


Aidsfonds side event

Aidsfonds organiseert voor beleidsmakers, internationale partners en andere geïnteresseerden een bijeenkomst op maandag 23 juli (voorafgaand aan de openingsceremonie van AIDS 2018). De bijeenkomst gaat over de rol van ‘communities’ in de internationale aidsbestrijding. Want ondanks dat zij een cruciale rol vervullen, bijvoorbeeld in lobby, wordt er nauwelijks in hen geïnvesteerd.

De bijeenkomst vindt plaats in Strandzuid. Lees meer over het Aidsfonds side event.

Delen