• Amsterdam, omgeving RAI
  • Gratis

Activiteiten rondom AIDS 2018 conferentie

26/07/2018

AIDS 2018

Het grootste congres ter wereld op het gebied van gezondheid komt naar Nederland: AIDS 2018 zal van 23 t/m 27 juli 2018 plaatsvinden in de RAI in Amsterdam. Dit congres vindt elke twee jaar plaats, steeds in een ander land.

Wetenschappers, beleidsmakers, activisten en politici komen bijeen om te praten over oplossingen om de wereldwijde aidsepidemie in te dammen.

Nederland staat internationaal bekend om haar internationale inspanningen tegen hiv/aids en is mede hierom gekozen als gastland van de conferentie. Het congres wordt georganiseerd door de International AIDS Society.

Side-event Soa Aids Nederland

Tijdens AIDS 2018 organiseert Soa Aids Nederland een side event. Dit is speciaal bedoeld voor Nederlandse (huis)artsen, verpleegkundigen, hiv-consulenten, beleidsmakers en andere geïnteresseerden die niet naar de conferentie gaan, maar wel meer willen leren en ervaringen willen uitwisselen over de bestrijding van hiv in Nederland. Tijdens dit side event zullen onder andere thema's als PrEP aan de orde komen. 

Dit event zal plaatsvinden op donderdag 26 juli 2018 in de buurt van de RAI.

Deelname
De deelname aan het side-event is gratis (wel een no-show fee en vol=vol). Opgeven kan via professionals@soaaids.nl o.v.v. Side event AIDS 2018.

Vrijwilligers gezocht

De organisatie van de internationale conferentie AIDS2018 is op zoek naar vrijwilligers. Vanaf 15 maart 2018 is opgave mogelijke via deze site http://www.aids2018.org/Get-Involved/Volunteer

Aidsfonds side-event

Aidsfonds organiseert voor beleidsmakers, internationale partners en andere geïnteresseerden een bijeenkomst op maandag 23 juli (voorafgaand aan de openingsceremonie van AIDS 2018). De bijeenkomst gaat over de rol van ‘communities’ in de internationale aidsbestrijding. Want ondanks dat zij een cruciale rol vervullen, bijvoorbeeld in lobby, wordt er nauwelijks in hen geïnvesteerd.

De bijeenkomst vindt plaats in Strandzuid. Verder details en hoe je je kunt opgeven worden binnenkort bekendgemaakt.  

Delen