Informatiecentra voor prostituees

In een aantal steden in Nederland kunnen prostituees ook terecht in een informatiecentrum voor prostituees. Werk je of woon je in één van deze steden? Dan kun je in het informatiecentrum terecht met vragen of voor advies.

Prostitutie en Gezondheidscentrum (Amsterdam)
Bij het Prostitutie en Gezondheidscentrum, P&G292, in Amsterdam kun je terecht voor juridische hulpverlening.
Van vragen over het recht op een uitkering, een verblijfsvergunning en schuldhulpverlening tot hulp bij het doen van aangifte.
Je kunt op afspraak langskomen bij P&G292, van maandag tot en met donderdag van 13.30 tot 21.30 uur. Vrijdag van 09.00 tot 17.30 uur.. Bel 020 - 531 86 00 voor een afspraak.
Het adres Nieuwezijds Voorburgwal 292 is in het centrum van Amsterdam.

Spot46 (Den Haag)
Spot46 is dé plek in de regio Haaglanden waar je terecht kunt voor gratis informatie en advies over (gezond) werken in de seksuele dienstverlening.
Spot46 kan je ondermeer verder helpen met loopbaanadvies, juridisch advies, advies over veilig werken en advies over geldzaken. Medewerkers van Spot46 spreken verschillende talen.
Je kunt langskomen voor advies of gewoon voor een goed gesprek op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 13.00 uur en 17.00 uur. Je kunt ook bellen op 070-3457010 of mailen naar info@spot46.nl.
Het adres is Herengracht 46a in Den Haag.

Stichting de Haven - Den Haag
Pastorale zorg en maatschappelijke hulp aan prostituees.De Haven is een christelijke instelling.
Openingstijden dinsdag, woensdag en donderdag. Telefoon: 070-4020804, e-mail: info@stichtingdehaven.nl

Tussenvoorziening - Utrecht
In Utrecht kun je nog op de tippelzone van de Europalaan in de ‘bus’ terecht bij de Tussenvoorziening
Hier kun je gratis koffie en thee krijgen, een gesprek voeren met hulpverleners en advies krijgen over allerlei soorten onderwerpen, zoals geldzaken, werk, uitstappen, gezondheid, moederschap en politie.
De Tussenvoorziening is iedere avond open van 19.30 uur tot 01.30 uur. Je kunt ook een email sturen naar outreach@tussenvoorziening.nl of bellen naar 06-53711879

Prostitutie en Gezondheidscentrum (Alkmaar)
Prostituees in Alkmaar kunnen terecht bij het prostitutie gezondheidscentrum aan het Zevenhuizen.
Hier kun je terecht voor advies over bijvoorbeeld gezondheid, huisvesting, uitstappen, werk en geldzaken.

Humanitas Prostitutie Maatschappelijk Werk (PMW) (Rotterdam)
Humanitas Prostitutie Maatschappelijk Werk (PMW) ondersteunt iedereen die in de prostitutie werkt of heeft gewerkt in Rotterdam-Rijnmond.
Misschien ken je het veldwerk in clubs en privéhuizen. Of misschien ben je een keer benaderd bij het internetveldwerk.
Je kunt bij PMW terecht met al je vragen over onderwerpen als schulden, het aanvragen van een uitkering, belasting betalen en verblijfsrecht.
Als je uit de prostitutie wilt stappen, kun je gebruik maken van het uitstapproject.
PMW kent de wereld van de prostitutie, dus je kunt vrijuit praten over al je ervaringen. PMW heeft een geheimhoudingsplicht. Dat betekent dat de medewerkers, tenzij jij of iemand anders ernstig gevaar loopt, jouw gegevens niet met iemand anders delen.
Wil je meer weten over het aanbod van PMW? Bel dan tussen 09:00 en 17:00 uur naar 010 – 23 65 212.
Je kunt ook een mailtje sturen naar pmw@stichtinghumanitas.nl

Vertrouwenspersoon prostitutie - MJD Groningen
Prostituees kunnen voor ondersteuning terecht bij de vertrouwenspersoon van MJD. De vertrouwenspersoon biedt hulp op financieel, juridisch, strafrechtrechtelijk en (gezondheids)zorg gebied. Je kunt de vertrouwenspersoon bereiken via (050) 312 6123.

Vertrouwenspersoon seksbranche Rotterdam, Door2Door
Sekswerkers of erotisch dienstverleners kunnen bij Door2door anoniem bij de vertrouwenspersoon terecht. Gegevens worden niet geregistreerd en vertrouwelijk behandeld. Je kunt de vertrouwenspersoon bereiken via 06 - 10503897 of via e-mail: vertrouwenspersoon@door2doorrotterdam.nl 

Andere steden
Wanneer je niet in één van bovenstaande steden werkt of woont, kun je bij de GGD-vertrouwenspersoon bij jou in de buurt terecht voor hulp en advies.

Delen