Alles over Prostitutie in Nederland

Werk jij in de prostitutie? Dan vind je op deze website alle informatie die je nodig hebt om veilig te werken, zoals info over gratis soa-onderzoek en gratis hepatitis B vaccinatie. Scroll naar beneden voor  informatie over het onderzoek naar sekswerkers en geweld, de brochure: "de legale facade"  en een update over de internationale Aids conferentie in Amsterdam (AIDS2018).

SWIT- Gids

Ben je zelf sekswerker en wil je graag meer doen voor de sekswerkgemeenschap, maar kun je hiervoor wel wat richtlijnen gebruiken? De SWIT-gids is een document met richtlijnen en praktische tips voor het ontwikkelen van seksuele gezondheidsprogramma’s voor sekswerkers. Sekswerkersparticipatie is daarbij het uitgangspunt. Want goede programma’s voor sekswerkers maak je alleen als je sekswerkers zelf gelijkwaardige en waardevolle partners maakt in het ontwikkelen, uitvoeren, monitoren en evalueren ervan. De SWIT-gids gaat dieper in op het belang van sekswerkersparticipatie en het opzetten van programma’s. Ben je benieuwd: Download

Rapport "Sekswerk, Stigma en Geweld" vertaald

Het rapport rondom Sekswerk, Stigma en Geweld in Nederland is vertaald in het Engels. Dit rapport is een samenwerking tussen  PROUD en Soa Aids Nederland. De engelse vertaling met als titel: "Sex Work, Stigma and Violence in the Netherlands" is hier te downloaden.

De legale facade, sekswerkbeleid: hoe kan het beter?

Op 11 juni organiseerde PROUD samen met Soa Aids Nederland in de Rode Hoed in Amsterdam een gesprek over de positie van Sekswerkers in Nederland. Tijdens dit debat zijn verschillende partijen met elkaar in gesprek gegaan over de oplossingen en alternatieven voor het huidig beleid.  Naar aanleiding van dit gesprek is er een fantastische brochure uitgekomen: “De legale façade, sekswerkbeleid: hoe kan het beter?”. 

Sekswerk en geweld in Nederland

In het afgelopen jaar hebben PROUD en Soa Aids Nederland onderzoek gedaan naar sekswerk en geweld in Nederland. De resultaten van dit onderzoek zijn gebundeld in een prachtig rapport: "Sekswerk en geweld in Nederland". Ben je benieuwd resultaten van dit onderzoek? Rapport

Wij gebruiken het begrip prostituee, de vrouwelijke vorm van het woord. Hieronder wordt ook de (mannelijke) prostitué verstaan.
Daarnaast maken wij de keuze om vaker de termen prostitutie/prostituee te gebruiken in plaats van de betere termen sekswerker/sekswerk. Deze termen worden sporadisch gebruikt. Deze keuze is gebaseerd op de wens optimaal vindbaar te zijn.

Delen