Alles over Prostitutie in Nederland

Werk jij in de prostitutie? Dan vind je op deze website alle informatie die je nodig hebt om veilig te werken, zoals info over gratis soa-onderzoek en gratis hepatitis B vaccinatie. Scroll naar beneden voor  informatie over het onderzoek naar sekswerkers en geweld, de brochure: "de legale facade"  en een update over de internationale Aids conferentie in Amsterdam (AIDS2018).

Resultaten van het Debat over de gezondheid en positie van sekswerkers

‘DE LEGALE FACADE’

Op 11 juni organiseerde PROUD samen met Soa Aids Nederland in de Rode Hoed in Amsterdam een gesprek over de positie van Sekswerkers in Nederland. Tijdens dit debat zijn verschillende partijen met elkaar in gesprek gegaan over de oplossingen en alternatieven voor het huidig beleid. Wij willen alle mensen in de zaal die mee discussieerden bedanken en vooral ook alle sprekers. Naar aanleiding van dit gesprek is er een fantastische brochure uitgekomen: “De legale façade, sekswerkbeleid: hoe kan het beter?”.  Deze pagina geeft een kort verslag van deze interessante dag en de uitkomsten. Meer informatie

Veel geweld tegen Nederlandse sekswerkers

Sekswerkers in Nederland ervaren onacceptabel veel geweld, stigma en discriminatie. 97% van de sekswerkers in Nederland maakte in het afgelopen jaar geweld mee. De huidige wet- en regelgeving beschermen sekswerkers niet. Dat blijkt uit onderzoek van Soa Aids Nederland en PROUD, de belangenvereniging voor en door sekswerkers. Ondersteunende wetgeving is nodig om de veiligheid van sekswerkers te verbeteren, zo stelt het rapport Sekswerk en geweld in Nederland. Lees meer over de onderzoeksresultaten

Wij gebruiken het begrip prostituee, de vrouwelijke vorm van het woord. Hieronder wordt ook de (mannelijke) prostitué verstaan.
Daarnaast maken wij de keuze om vaker de termen prostitutie/prostituee te gebruiken in plaats van de betere termen sekswerker/sekswerk. Deze termen worden sporadisch gebruikt. Deze keuze is gebaseerd op de wens optimaal vindbaar te zijn.

Delen