Nieuws

Nachtzoen met Eliane Becks-Nininahazwe

Eliane, hiv-activist en één van de modellen in de campagne 'hiv uit de kast', te gast bij het tv-programma De Nachtzoen

------------------------------------------------------------------------------------------

Hiv Test Week

Gezondheidsambassadeur Veronica van de Kamp deed een hiv-test tijdens de Hiv Test Week in december in Amsterdam Zuidoost. Bekijk de video.
Veronica van de Kamp
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De misverstanden over herpes

Herpes is één van de meest voorkomende virussen die ook seksueel overgedragen wordt.  Er bestaan veel misverstanden over deze soa.
De Aids Soa Infolijn zet de meest gehoorde mythes op een rij.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HIV and Culture: lees het interessante blog van Amanda, geboren in Zimbabwe en wonend in Nederland. More often than not, I find myself wondering about puzzling issues that directly affect me................................
foto Amanda

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het VPRO-kinderprogramma 'Mijn vader' vertelt Ntsi (13 jaar) over haar moeder Liako, die leeft met hiv. Liako zit ook in één van 10 filmpjes 'Goed leven met hiv'

Ntsi en vriendin

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sekspartners waarschuwen kan nu ook online!

Vind jij het lastig je partners te vertellen dat je een soa hebt? Partnerwaarschuwing.nl is een website die je helpt bij het waarschuwen van je sekspartners.

Sekspartners

Als je een soa hebt, is het belangrijk om je partners te waarschuwen. Hierdoor help je verdere verspreiding van soa’s te voorkomen.

Op de website vind je:

  • een online waarschuwingsmodule
  • tips om zelf te waarschuwen
  • ervaringen van anderen
  • filmpjes met voorbeeldgesprekken

Kijk voor meer informatie op partnerwaarschuwing.nl

Bijmannen en bijvrouwen

In sommige culturen is het meer gebruikelijk om meerdere partners te hebben. Zo is het  in veel gemeenschappen in Suriname en het Caribisch gebied vrij gewoon om bijvrouwen en bijmannen te hebben. Als dan iemand een soa heeft is de kans dat anderen deze ook krijgen heel reëel. Het is daarom belangrijk je sekspartners te laten weten dat je een soa hebt.

Wel of niet anoniem?

Mensen worden liever persoonlijk gewaarschuwd dan anoniem. Maar het allerbelangrijkst is dát ze gewaarschuwd worden. Ze willen liever anoniem gewaarschuwd worden dan níet gewaarschuwd worden.

 

 

 

Goed bezig

Uit schaamte durven mensen vaak hun sekspartners niet te waarschuwen. Hierdoor weten ze dan niet dat ze een soa hebben en gaat verdere verspreiding door. Bedenk dat je goed voor jezelf én de gezondheid van anderen zorgt, wanneer je over je schaamte heenstapt en je sekspartners waarschuwt. Je neemt dan verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid, maar ook voor die van je partners. Je bent dus goed bezig!

Partnerwaarschuwing.nl is ontwikkeld door GGD Amsterdam en GGD Rotterdam-Rijnmond in samenwerking met thuisarts.nl en Soa Aids Nederland.

Partnerwaarschuwing

Delen