Informatie voor patiënten

Ben jij hiv-positief? En vind je het moeilijk om erover te praten, maar zou je dat wel graag willen?

Lukt het niet om je hiv-behandeling vol te houden? En ben je bang dat anderen erachter komen dat je hiv hebt?

 

Meld je aan bij Positieve Krachten Bundelen!

 

 

 

Wil jij praten met iemand die ook hiv heeft?

Je bent niet alleen. In Nederland zijn er veel mensen die, net als jij, hiv hebben. Het project Positieve Krachten Bundelen (PKB) kan je in contact brengen met een man of vrouw die ook hiv heeft, jouw taal spreekt en bekend is met verschillende culturen. Iemand die zelf hiv heeft, begrijpt heel goed hoe jij je voelt.

Met je ‘maatje’ kun je praten over hoe de gemeenschap omgaat met hiv, de taboes en het stigma. En over jouw angsten, boosheid en verdriet. Je maatje kan je helpen om hiv en de behandeling een plekje in je leven te geven. Je kunt met je maatje ergens afspreken of bellen – wat jij prettig vindt. Jullie gesprekken zijn vertrouwelijk.

Contact:

Organisatie: Stichting Mara
Telefoon: 010 – 4116085
E-mail: pkb@maraprojecten.nl

Wil je de behandeling volhouden?

 

Een vrijwilliger wil jou helpen. De coördinator van het PKB-project koppelt je aan een maatje die, net als jij, hiv van binnenuit kent, die jouw situatie begrijpt en je wil helpen om hier zo goed mogelijk mee om te gaan. Jouw maatje weet dat je met een goede hiv-behandeling een gezond leven kunt leiden. Dat je kunt werken en uitgaan. Maar soms lukt het niet om je medicijnen op tijd in te nemen of naar een afspraak in het ziekenhuis te gaan. En je wilt voor andere mensen geheim houden dat je hiv hebt.

Je maatje helpt je om je behandeling vol te houden. Als je dat wilt, gaat zij of hij mee naar het ziekenhuis. De vrijwilliger heeft een speciale training gehad.

 

Wil jij gekoppeld worden aan een maatje?

De coördinator van het PKB-project kan jou koppelen aan een vrijwilliger die ook hiv heeft en jouw taal spreekt. Dit is gratis.

 

  • Vraag een doorverwijzing naar het PKB-project aan je arts of hiv-verpleegkundige.
  • Vertel je wensen tijdens een gesprek met de coördinator. Wil je alleen bellen of WhatsApp’en? Wil je dat de vrijwilliger meegaat naar het ziekenhuis? Jij beslist.
  • De coördinator koppelt je aan een maatje die bij je past.

Delen