Ondersteuning voor mensen met hiv

Er is in Nederland een aantal organisaties die mensen met hiv ondersteunen. De belangrijkste zijn:

Hiv Vereniging Nederland

De Hiv Vereniging Nederland  (HVN) behartigt de belangen van mensen in Nederland die leven met hiv. Dit betekent dat de vereniging opkomt voor de rechten van mensen met hiv, hen informeert en onderlinge steun en contact aanbiedt. De HVN organiseert bijeenkomsten en maakt voorlichtingsmateriaal over thema’s als leven en werken met hiv. De HVN heeft ook een buddyproject voor Spaans- en Portugeestalige mensen met hiv in Nederland, genaamd  Buddyzorg Positivo.

 

Servicepunt: 020 6892577

Voor al je vragen over leven met hiv, onderling contact en de HVN. Bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 14.00 tot 22.00 uur. Vertrouwelijk en als je wilt anoniem. De meeste telefonisten zijn zelf hiv-positief. 

Individuele Hulpverlening van het Aids Fonds

Bij de afdeling Individuele Hulpverlening van het Aids Fonds kunnen mensen met hiv in Nederland, die een laag inkomen hebben een beroep doen voor financiële ondersteuning.

Het Aids Fonds financiert (wetenschappelijk) onderzoek, voert campagne om vooroordelen over hiv weg te nemen en ondersteunt mensen met hiv. Het Aids Fonds werkt zowel nationaal als internationaal.

Aids Soa Infolijn: 0900 2042040 (10 cent per minuut)

Voor al je vragen over veilig vrijen, soa’s, anticonceptie en seksuele gezondheid. Al 30 jaar deskundig in informeren, ondersteunen en counselen.
 

ShivA


ShivA is een stichting, onafhankelijk van kerken of andere religieuze organisaties. ShivA staat voor spiritualiteit, hiv en aids, en is er voor iedereen die met hiv en aids te maken heeft. ShivA biedt mensen met hiv en aids, hun partners, vrienden, familie begeleiding en activiteiten rondom:
 

  • de zin van het leven
  • spiritualiteit en geloof
  • oude en eigen rituelen

Positive Sisters:

Caribische en Afrikaanse vrouwen met hiv ondersteunen elkaar


Ben je een Afrikaanse of Caribische vrouw en heb je net gehoord dat je hiv-positief bent? Zit je met vragen en onzekerheden en denk je dat je de enige bent? Neem dan contact op met het Positive Sisters project van ShivA.

Een ‘positive sister’ is een Afrikaanse of Caribische vrouw met hiv. Zij is getraind in het ondersteunen van andere hiv-positieve vrouwen met dezelfde culturele achtergrond in het leren leven met hiv. Positive Sisters organiseert trainingen en weekenden. Via dit project staan al tientallen hiv-positieve vrouwen krachtiger in het leven.

foto doeken
 

Andere organisaties:

hello gorgeous

cover-hello-gorgeous11
hello gorgeous is een magazine over hiv in Nederland dat als doel heeft om vooroordelen en (zelf)stigma over hiv te doorbreken.

Delen