Aids Soa Infolijn - veiligheid en privacy

Professionals Aids Soa Infolijn

Bij de Aids Soa Infolijn beantwoordt een team van deskundigen al je vragen over seks, soa en veilig vrijen. Je vragen worden vertrouwelijk behandeld.
De informatie die je krijgt is gebaseerd op richtlijnen voor soa- en hiv-diagnostiek, opgesteld door het Nederlandse Huisartsgenootschap (NHG soa standaard), en het RIVM (Seksuele Gezondheidszorg).
Om de informatie en de ontwikkelingen op het gebied van seksuele gezondheid bij te houden, volgen de professionals regelmatig bijscholingen.

Disclaimer Aids Soa Infolijn

Je vraag aan de Aids Soa Infolijn wordt met grote zorgvuldigheid beantwoord. We streven naar actuele, nauwkeurige en betrouwbare informatie. De verantwoordelijkheid voor de beslissingen die je neemt op basis van die informatie ligt bij jou. Bij twijfel over je gezondheid of een behandeling, of bij verergering van je klachten adviseert Soa Aids Nederland jou contact met een arts of de behandelend specialist op te nemen.
De Aids Soa Infolijn is niet aansprakelijk voor enige schade als gevolg van levering, werking of gebruik van de informatie die je krijgt, of voortkomend uit onjuiste of onvolledige informatie. De informatie die de Aids Soa Infolijn je geeft, is geen diagnose en kan niet worden beschouwd als een vervanging voor een consult of een behandeling door een arts.

Telefoon

Om ervoor te zorgen dat de gesprekken bij de Aids Soa Infolijn vertrouwelijk zijn, is het telefoonnummer van de beller afgeschermd. Na het telefoongesprek registreert de professional van de Infolijn de sekse en het onderwerp van de vraag. Deze informatie is niet gekoppeld aan of te herleiden naar een telefoonnummer of persoon. De gegevens worden gebruikt voor de verbetering van de Aids Soa Infolijn en statistische doelen.

Chat

Als je via de chat knop met de Aids Soa Infolijn een chatgesprek start, kom je in de beveiligde omgeving van de Soaaids-chat terecht.De beveiligde verbinding (SSL) is te herkennen aan het slotje met status Veilig én https in het adres: https://soaaids.sittool.net/chat. De informatie die je tijdens het chatgesprek met de deskundige van de Aids Soa Infolijn uitwisselt is zo vertrouwelijk en niet voor anderen toegankelijk.

E-mail

Als je het reactieformulier voor e-mailvragen gebruikt kom je in de beveiligde omgeving van de emailservice terecht. De beveiligde verbinding (SSL) is te herkennen aan het slotje en de status Veilig én https in het adres. De informatie die je via de email met de Aids Soa Infolijn uitwisselt is zo vertrouwelijk en niet voor anderen toegankelijk.

Attachments

De Aids Soa Infolijn maakt gebruik van een up-to-date virusprogramma én een ingebouwde spamfilter in het e-mailprogramma. Als je een attachment meestuurt openen wij die niet, omdat er ondanks een goede beveiliging een risico blijft. Voor het beantwoorden van je vraag wordt je e-mail gekopieerd naar een nieuw e-mailformulier. Het e-mailformulier met attachment, gooien wij weg.

Privacy

Aan het begin van een chat en bij het invullen van het reactieformulier van de emailservice, stelt de Aids Soa Infolijn je een aantal vragen. Zo houden wij informatie bij over de leeftijd, de sekse en het onderwerp van de vraag. De informatie is anoniem en niet gekoppeld aan een IP- of emailadres. Met de registratie van deze gegevens kunnen we het werk van de Aids Soa Infolijn verbeteren.

Bewaartermijn

Het kan gebeuren dat je vaker contact opneemt met de Aids Soa Infolijn. Om iedereen in die gevallen goed te kunnen helpen bewaart de Infolijn de emailvragen & antwoorden, de chatlogfiles (IP- en emailadres en neerslag chatgesprek) maximaal vier weken. De emailvragen & antwoorden en de chatlogfiles zijn alleen toegankelijk voor de professionals van de Aids Soa Infolijn.

Als je niet tevreden bent

Het kan gebeuren dat je niet tevreden bent over de Aids Soa Infolijn.
Wij stellen het zeer op prijs als je ons dit via het e-mailadres PCoM@soaaids.nl laat weten.

Cookies op website

Zie hier ons cookiebeleid

Delen