Aids Soa Infolijn - veiligheid en privacy

Medewerkers

De deskundigen van de Aids Soa Infolijn beantwoorden al je vragen over soa, veilig vrijen en anticonceptie. Onze medewerkers komen uit de gezondheidszorg, jeugdzorg, het maatschappelijk werk en onderwijs.


Om de informatie en de ontwikkelingen op het gebied van soa en seksuele gezondheid goed bij te houden, volgt het team regelmatig workshops en bijscholingen.

De professional van de Aids Soa Infolijn behandelt je vragen vertrouwelijk.

Chat

Chat via Website

Als je via de website met de Aids Soa Infolijn een chatgesprek start, kom je in de beveiligde omgeving van de chat terecht.  De beveiligde verbinding (SSL) is te herkennen aan https in het adres linksboven: https://soaaids.sittool.net/chat. De informatie die je tijdens het chatgesprek met de medewerker van de Aids Soa Infolijn uitwisselt is zo vertrouwelijk en niet toegankelijk voor anderen.

Om het werk van de Aids Soa Infolijn goed uit te voeren, worden de logfiles binnen de beveiligde omgeving maximaal vier weken opgeslagen.

Cookies op website

Zie hier ons cookiebeleid

E-mail

De Aids Soa Infolijn zorgt er voor dat onbevoegden geen toegang hebben  tot de vragen die per e-mail binnenkomen. Daarnaast is het belangrijk dat jij zelf maatregelen neemt om ervoor te zorgen dat anderen jouw vragen én onze antwoorden, niet kunnen lezen. Verstuur daarom alleen e-mails vanaf e-mailadressen waar alleen jij toegang toe hebt. Dus geen adressen die je met iemand anders deelt, of waarvan iemand anders een wachtwoord heeft.Er zijn op internet verschillende mogelijkheden om een anoniem e-mailadres te gebruiken:

Om het beantwoorden van de e-mailvragen goed te kunnen doen, bewaart de Aids Soa Infolijn de vragen & antwoorden maximaal vier weken.

Attachments

De Aids Soa Infolijn maakt gebruik van een up-to-date virusprogramma én een ingebouwde spamfilter in het e-mailprogramma. Als je een attachment meestuurt openen wij die niet, omdat er ondanks een goede beveiliging een risico blijft. Voor het beantwoorden van je vraag wordt je e-mail gekopieerd naar een nieuw e-mailformulier. Het e-mailformulier met attachment, gooien wij weg.
 

Telefoon

Om ervoor te zorgen dat de gesprekken bij de Aids Soa Infolijn vertrouwelijk zijn, is het telefoonnummer van de beller afgeschermd voor de medewerker.
We zien geen gegevens van 06-nummers of telefoonnummers van vaste toestellen.
Na het telefoongesprek registreert de medewerker van de Aids Soa Infolijn de sekse en het onderwerp van de vraag. Deze informatie is niet gekoppeld aan of te herleiden naar een persoon of telefoonnummer.
De gegevens worden gebruikt voor de verbetering van de Aids Soa Infolijn en statistische doelen

Als je niet tevreden bent

Het kan gebeuren dat je niet tevreden bent over de Aids Soa Infolijn.
Wij stellen het zeer op prijs als je ons dit via het e-mailadres Pcom@soaaids.nl laat weten.

Delen