Help mee en maak een einde aan virale hepatitis

09/11/2017

Donderdag 9 november is het Nationale Hepatitis Dag. Ben jij (zorg) professionals en wil jij ook je steentje bijdragen aan het einde van virale hepatitis? Lees hieronder hoe jij kunt meehelpen

Dit artikel is gepubliceerd naar aanleiding van de Nationale Hepatitis Dag 2017-bijeenkomst, die 9 november plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht.

Waar staan we in Nederland met de aanpak van virale hepatitis, een jaar na lancering van het Nationaal Hepatitis Plan en een advies van de Gezondheidsraad? Dat is de centrale vraag van de Nationale Hepatitis Dag 2017 bijeenkomst, die 9 november plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht. Aidsfonds- Soa Aids Nederland zit in het organisatie-comité en draagt ook bij aan het programma. Help jij ook mee?

Zowel hepatitis B als C zijn seksueel overdraagbaar. We zien het aantal meldingen van hepatitis weliswaar dalen, maar we hebben de instrumenten in handen om echt een einde te maken aan virale hepatitis. Hoe? Hieronder vind je enkele interventies die Aidsfonds-Soa Aids Nederland heeft ontwikkeld voor zowel risicogroepen (zoals homomannen en sekswerkers) en beroepsgroepen (zoals huisartsen en GGD-en).

Laat je inspireren door onderstaande voorbeelden van ons werk en deel deze campagnes en gebruik de (gratis) materialen:

 • Deze nieuwe campagne promoot hepatitis B-vaccinaties voor de doelgroep MSM.

   => Tip: Wil je de films van Sanne Vogel afspelen ook inzetten, bijvoorbeeld in je wachtruimte of online zetten op je eigen website? Dat kan! Ze staan zowel met als zonder Engelse ondertiteling op het videokanaal van  Man tot Man op  Vimeo.com
   
 • We hebben homomannen opgeroepen zich te laten vaccineren tegen hepatitis A, naar aanleiding van recente uitbraken in Europa.
  => Tip: De (gratis) poster met de oproep is te vinden in onze webshop. Uitgebreide informatie voor de doelgroep MSM over hepatitis A staat op mantotman.nl/hepatitisA.
   
 • Samen met de Nederlandse Leverpatiënten Vereniging, Pharos en andere veldpartijen onderzoeken we hoe we de bewustwording over hepatitis in migrantengroepen beter kunnen aanpakken.  
  => We nemen deel aan MC Free: een innovatief project voor de eliminatie van hepatitis C onder Amsterdamse homomannen. 
   

Meer informatie:

Delen