Eén stichting

Om efficiënter en effectiever te functioneren, werken Aidsfonds en Soa Aids Nederland vanuit één stichting (Stichting Aidsfonds - Soa Aids Nederland) met één gedeelde visie en strategie. Bekijk een overzicht van de samenhang tussen de aandachtsgebieden van het Aids Fonds, STOP AIDS NOW! en Soa Aids Nederland.

Soa Aids Nederland

Als interventiesepcialist werkt Soa Aids Nederland aan het tegengaan van de verspreiding van hiv en andere soa's.

Onze kerntaken zijn:
 

  • het bevorderen van de kwaliteit van de soa- en aidsbestrijding;
  • het ondersteunen van mensen met hiv en soa;
  • informatievoorziening;
  • het ijveren voor een maatschappelijk en politiek klimaat voor de activiteiten.

Om dit voor elkaar te krijgen zet Soa Aids Nederland diverse instrumenten in, zoals beleidsadvies, publiekscampagnes, pleitbezorging en programma's gericht op de overheid, het algemene publiek, diverse beroepsgroepen en doelgroepen die extra kwetsbaar zijn voor hiv en andere soa's.

Jaarverslag Soa Aids Nederland

 

Aids Fonds

Per 1 december 2016 hebben STOP AIDS NOW! en het Aids Fonds hun handen ineen geslagen. Samen gaan we verder onder de naam Aidsfonds. Dat doen we natuurlijk niet voor niets. Door onze krachten te bundelen kunnen we de strijd tegen aids nog effectiever aangaan. 

Ons doel is een wereld zonder aids. We kunnen het aantal nieuwe hiv-infecties alleen verminderen als we focussen op de groepen en gebieden waar de problemen het grootst zijn. Aidsfonds speelt al jaren een voortrekkersrol op dat terrein en is één van de vijf grootste private fondsen van Europa op gebied van aidsbestrijding. We financieren projecten in binnen- en buitenland. Bovendien is Aidsfonds het enige fonds in Nederland dat specifiek aidsonderzoek steunt.

Lees meer over onze projecten op aidsfonds.nl.


 

Delen