Ook op het congres

Naast het plenaire programma en de workshops valt er nog meer te beleven op het congres.

Tentoonstelling I Save Sex

Voor de tiende keer organiseerden De Affiche Galerij (Den Haag) en de 3sec.gallery (Breda) een postercompetitie voor eerstejaarsstudenten grafisch ontwerp. Dit jaar werkten de academies van Antwerpen, Arnhem, Eindhoven en Rotterdam mee. De deelnemende studenten werden uitgedaagd hun persoonlijke standpunt over 'I Save Sex' in een affiche-ontwerp vorm te geven. Uit alle inzendingen selecteerde een jury de 22 beste posters en deze zijn nu te zien op ons congres.

Uitgangspunt voor alle inzendingen is het thema ’I Save Sex’. 35 jaar geleden werd de eerste hiv-infectie in Nederland geconstateerd. De groeiende epidemie had grote invloed op jeugdcultuur, seksuele vrijheid en (homo)emancipatie. Hoe we met seksualiteit omgaan veranderde sindsdien enorm. Zowel positief als negatief. Vandaag de dag betekent hiv-positief zijn niet meer een doodvonnis. Toch is safe sex nog steeds een belangrijk thema. Niet alleen vanwege hiv, soa’s of ongewenste zwangerschap, maar ook vanuit de sociale impact.

Documentaire Out and About 

Stigma en discriminatie van mensen met hiv en LGBT's is nog steeds een van de belangrijkste oorzaken van het voortbestaan van hiv/aids.

Deze 30 minuten durende indrukwekkende film van Koen Suidgeest gaat over drie families in Rusland, Indonesië en Kenia die op verschillende wijze reageren op het uit de kast komen en de keuzes van hun volwassen kin​deren. Je ziet hoe de families omgaan met de seksuele diversiteit van hun kind, de impact op hun gezondheid en hiv-status als ook de negatieve reacties uit de omgeving.

Delen