Condooms beschermen tegen soa. En tegen ongewenste zwangerschap. Twee heel goede redenen om condooms te gebruiken. Maar veel mensen vinden seks met een condoom minder lekker, of ze vinden het een vervelende onderbreking. Daar kun je wat aan doen. Er valt namelijk heel veel te kiezen aan een condoom. Er zijn verschillende, maten, vormen, kleuren, materialen, diktes, smaken. Je hebt condooms die op een bijzondere manier afrollen, condooms die het orgasme uitstellen of een extra tinteling geven. Het is belangrijk om te zorgen dat jij een condoom vind dat bij jou (of jullie) past.

Try Before You Fly

Wat is jullie ideale condoom?

Een condoom gebruik je omdat je elkaar wil beschermen tegen soa en een ongewenste zwangerschap. Maar condooms kunnen de seks ook leuker en lekkerder maken. Het is belangrijk dat je een condoom kiest dat echt bij jou, of jullie, past. En bij die keuze gaat het niet alleen om de grootte en vorm van de penis. Je hebt condooms die ervoor zorgen dat je minder snel klaarkomt. En condooms die meer geschikt zijn voor bepaalde standjes. Wil je weten wat jullie ideale condoom is? Haal nu een anoniem advies op maat.

Condoomtips

Let op CE-logo (Geen logo? Niet veilig!)

  • Let op houdbaarheidsdatum
  • Bij iedere keer neuken (vaginaal en anaal) een nieuw condoom;
  • Nooit 2 condooms over elkaar;
  • Glijmiddel? Alleen op waterbasis of siliconenbasis (vet en olie tasten het condoom aan);
  • Bewaar condooms bij kamertemperatuur, bijvoorbeeld in je nachtkastje.
  • Test een condoom nooit. Daardoor ontstaan beschadigingen;
  • Kies een condoom dat goed past (dit voorkomt de kans op scheuren)

Condooms heb je vaak nodig als je het niet verwacht. Heb er gewoon altijd eentje op zak, bijvoorbeeld in je portemonne. Beter nog, heb er twee bij je. Handig als er eentje per ongeluk kapot gaat.

 

Condoominstructievideo

Delen